×
Elbiler

Her er dansk pris på Ford Mustang Mach-e

Allerede ved lanceringen i nat var amerikanerne klar med dansk pris på Ford Mustang Mach-e, der kommer på gader næste år ved denne tid.

I nat, dansk tid, præsenterede Ford sin længe vente Ford Mustang Mach-e for verdenspressen. Det skete ved åbningen af Los Angeles Motor Show. Og selv om mange af informationerne om bilen allerede var lækket på forhånd, så havde Ford en overraskelse for os danskere; en dansk pris og lanceringsdato på bilen, der er Fords første elbil.

Forudbestillinger af bilen starter til sommer og den bliver leveret her i Danmark til december næste år. Prisen for Mustang Mach-e starter ved 451.897 kroner – og det er prisen inklusive den forhøjede afgift, der træder i kraft efter nytår (med mindre politikerne besinder sig). Prisen er for den mindste model, Select, der har 75 kWh batteripakke og baghjulstræk.

– Ford Motor Company er stolt over at kunne præsentere Ford Mustang Mach-E, der slår ned i markedet som et lyn fra en klar himmel, ligesom Ford T gjorde det i sin tid, udtaler virksomhedens bestyrelsesformand, Bill Ford.

– Mustang Mach-E er blandt de mest spændende biler, Ford nogensinde har skabt. Den er specialbygget og kører på ren el, men er stadig en umiskendelig Mustang, og den vil lande på det helt rigtige tidspunkt for vores europæiske kunder, tilføjer Stuart Rowley, Ford Europas præsident.

Rækkevidde på 600 kilometer

Mustang Mach-E vil kunne fås i både baghjuls- og firehjulstrukne udgaver med enten standard eller udvidet batterirækkevidde, der alle drives af en permanent magnetmotor. Den baghjulstrukne model med udvidet batteri har en rækkevidde på op til 600 km målt efter WLTP-norm. Firehjulstrukne modeller med udvidet batteri vil yde 337 hk (248 kW) og have et drejningsmoment på 565 Nm2.

Ford vil også tilbyde elbilen i en særlig performance-udgave ved navn Mustang Mach-E GT, der vil kunne klare 0-100 km på under 5 sekunder samt anslåede 465 hk (342 kW) og et drejningsmoment på 830 Nm. Mustang Mach-E GT kommer til Danmark fra midten af 2021.

Ford Mustang Mach-e
Slægtskabet med den ikoniske Mustang fornægter sig ikke.

Kan fås med B&O-lydsystem

Som en ekstra lille bonus for os danskere, kan Ford Mustang Mach-e fås med et komplet Bang & Olufsen lydsystem, men det er (ikke overaskende) ekstraudstyr. Systemet er, ifølge Ford ” indbygget i frontpanelet som en flydende lydbjælke lige over luftdyserne”.

Apropos kabinen, så er Mustang Mach-E designet med SUV-proportioner med rig plads til fem voksne passagerer og mere til. Ud over det frontplacerede opbevaringsrum kommer elbilen med et bagagerum bagtil med en volumen på 402 liter. Slår man bagsæderne ned, har Mustang Mach-E hele 1420 liters opbevaringsplads.

Digitalt krymmel

Mustang Mach-E er udstyret med den seneste aftapning af Fords SYNC-infotainment. Systemet anvender maskinlæring til at huske førerens foretrukne kørestil, som over tid optimerer og personliggør bilens køredynamik via over-the-air-opdateringer.

Den helt nye SYNC kommer med en stor 15,5-tommer skærm og en simpel brugerflade, der ”er fri for komplicerede menuer og er nemmere at betjene med både touch- og strygebevægelser samt stemmestyring”. Telefoner kan tilkobles trådlåst til systemet, der er kompatibel med Apple Carplay og forberedt til Android Auto.

Mustang Mach-E vil som noget helt nyt også introducere en telefonnøgleteknologi (’Phone as a Key’), der via Bluetooth kan registrere ejerens smartphone inden for en vis afstand og automatisk låse bilen op og starte motoren, uden at mobilen skal findes frem. En backup-kode kan indstilles på et tastatur i bilens B-søjle for at låse den op, mens en separat kode ligeledes kan indstilles i kabinens touchskærm for opstart i tilfælde af, at smartphonen løber tør for strøm.

To batteriløsninger

Mustang Mach-E vil komme i to forskellige batterivarianter: Standard rækkevidde (75,7 kWh lithium-ion-batteri) og udvidet rækkevidde (98,8 kWh batteri). Sidstnævnte variant med baghjulstræk har en forventet rækkevidde på op til 600 kilometer.

Ford tilbyder en Ford Connected Wallbox (ekstraudstyr), der giver op til fem gange hurtigere opladning end et almindeligt strømstik til husholdningsbrug. Med en times Wallbox-opladning vil det være muligt at lade rækkevidden op med cirka 62 kilometer i gennemsnit til Mustang Mach-E-varianter med udvidet batterirækkevidde og baghjulstræk. Fords hjemmeladekabel medfølger som standard og kan på en time lade op med cirka 35 kilometer rækkevidde gennem et almindeligt strømstik, lover Ford.

Med lynopladning på 150 kW kan en Mustang Mach-E med udvidet batterirækkevidde og baghjulstræk oplade 93 kilometer rækkevidde på blot 10 minutter. Mustang Mach-E med standard rækkevidde anslås at kunne lade op fra 10 til 80 procents batteri på cirka 38 minutter ved en lynladestation, siger Ford.

–Mustang Mach-E markerer en helt ny æra for Ford, og vi kunne ikke være mere spændt på at lancere den til vores kunder i Europa. Denne helt nye elbil er så meget mere end bare emissionsfri kørsel: Den tilbyder en helt ubesværet totaloplevelse, udtaler Stuart Rowley.

Fords hjemmeside er allerede opdateret med alle informationerne om bilen, herunder også en oversigt over de forskellige konfigurationer. Bemærk, at prisen på hjemmesiden er højere end den, vi har fået fra Ford via pressemeddelelse — på hjemmesiden koster den billigste variant 537.899 kroner. Vi har skrevet til Ford for at få en afklaring …

OPDATERING:

Ford bekræfter, at den billigste variant af Mustang Mach-e endnu ikke er tilgængelig på hjemmesiden.

”Pris i pressemeddelelsen er korrekt som startpris. Og husk på at prisen er beregnet på 2021-afgift (65 procent af registreringsafgift). Regnet ud med dagens afgifter, ville den koste 371.000 kroner, men det kan vi jo desværre ikke,” skriver Ford i en mail til iNPUT.

Herunder billeder af vidunderet. Klik på billedet for at se en større udgave …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.