Pixel
Transport

Her er dashcam-optagelser fra uheldet med Ubers selvkørende bil

Et uheld med en af Ubers selvkørende biler kostede for få dage siden en kvinde livet. Her kan du se de – redigerede – optagelser af uheldet.

For fem dage siden var en selvkørende bil for første gang skyld i et uheld, der kostede menneskeliv, da en Uber bil kørte en kvinde ned. Nu har politiet frigivet videomateriale fra den tragiske hændelse.

Politiet fortæller, at bilen – en af Ubers selvkørende Volvo XC90 SUV’er – var i autonom tilstand, da uheldet skete. Køretøjet havde godt nok en sikkerhedschauffør bag rettet, som loven foreskriver, men personen nåede ikke at gribe ind. Offeret døde kort efter ankomsten til hospitalet.

Her kan du se optagelsen fra uheldet. Der er både eksterne og interne optagelser. Filmen er naturligvis redigeret, men stadig ganske frygtelig.

Kan du ikke se det indlejrede Twitter-opslag, kan videoen ses her.

Den tragiske hændelse viser med al tydelighed en af de store problemer med den eksisterende LiDAR-teknologi til selvkørende biler: Den har problemer med hurtige overgange fra mørke til lys. Teknologien er bemærkelsesværdigt dygtig til at spore vejskilte, køretøjer og fodgængere under de fleste forhold, men kæmper med pludselige overgange fra lys til mørke – som f.eks. at køre fra en tunnel tilbage til en veloplyst vej eller, i dette tilfælde, pludselige objekter i lyset fra bilens forlygter.

Ifølge Engadget arbejder bl.a. Sony på en yderst lyssensitiv kamerachip, der er specielt designet til at hjælpe selvkørende biler i ikke-optimale omgivelser.

Uber har standset al kørsel med sine selvkørende biler indtil videre.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.