×
Gadgets

Her er Tag Heuers luksus-smartwatch

Med Tag Heuer Connected melder den første af de klassiske urproducenter sig ind i kampen om smartwatches. Connected blev præsenteret ved et stort arrangement i New York mandag aften, dansk tid, og en overraskende detalje er, at der følger at analogt ur med i pakken. Hvis du vil. For efter den to-årige garantis udløb, kan smarturet byttes til en analog udgave af uret med samme design. På den måde forsøger Tag Heuer sandsynligvis at ramme dem, der ikke ved, om de har brug for et smartwatch.

På samme måde er det også tydeligt at Tag Heuer har vægtet det visuelle meget højt; Connected ligner ved første øjekast et analogt ur. Tandhjulene er dog skiftet ud med elektronik fra blandt andet Intel, mens Google har leveret styresystemet Android Wear. Uret har en diameter på 46 millimeter – Apple Watch er 38 eller 42 millimeter – og selve huset er snittet i titanium, der er både lettere og mere hårdført end stål eller guld. Remmen er lavet af gummi og fås i syv forskellige farver.

https://www.youtube.com/watch?v=OEwcHBB6Smc
Tag Heuer introducerer de såkaldte Micro Apps – her vises timer, stopur og alarm.

I modsætning til f.eks. markedslederen Apple Watch slukkes der ikke for skærmen på Tag Heuer Connected. Selv når uret går i dvale kan man se den urskive, man har valgt, fortælles det. Informationer fra apps er integreret i urskiven ud for klokken 12, 6 og 9. Et tap på en af tællerne åbner den valgte app i fuldskærm.

Ud over Tag Heuers egne apps kan der installeres apps fra tredjepart – ved lanceringen er der blandt andet Golfshot Pro, RaceChrono Pro, Viewrangers (trailing) og Insiders (lifestyle).

På den tekniske side byder Tag Heuer Connected på processor fra Intel (Intel Atom Z34XX), 4 gigabyte internt lager, Bluetooth og wifi. Som andre (nyere) Android Wear-ure behøver Connected ikke at være forbundet til en smartphone for at være online – uret kan koble sig direkte på kendte wifi-netværk.

Mens prisen på smartphones har stabiliseret sig på omkring 3-4.000 kroner, så går Tag Heuer hele vejen med en vejledende udsalgspris på 1.350€ – lidt over 10.000 kroner. Det er et smartwatch til dem, der ikke vil skilte med, at det er et smartwatch – og som har penge nok.

Uret er til salg nu via Tag Heuers hjemmeside og udvalgte butikker.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.