×
Gadgets

Smartwatch-effekten: Nu bløder de analoge ure

For bare et år siden udtalte den legendariske Tag Heuer-boss, Jean-Claude Biver, at Apple Watch og andre smartwatches “ikke ville skabe krise for den schweiziske ur-industri”. Nu er der indikationer på, at Biver bliver nødt til at revurdere situationen. 2015 har nemlig været et rent annus horribilis for de schweiziske urproducenter, idet eksporten af ure er det laveste i seks år. Ikke siden den økonomiske krise i 2009 er der blevet eksporteret færre ure fra Schweiz.

På verdensplan faldt eksporten af ure med 12 procent i forhold til oktober sidste år. Analytikerne giver skylden til et svigtende marked i Asien – i særdeleshed Hong Kong, hvor importen af Schweizer-ure faldt med voldsomme 39 procent i oktober, i forhold til samme periode sidste år. Det fortæller Bloomberg, der citerer en rapport fra sammenslutningen af ur-producenter i Schweiz.

2015_1120_watch_02

Men konkurrencen fra Apple Watch og andre smartwatches kan bestemt også mærkes – specielt hos producenterne af billigere ure. Værdien af den amerikanske urfabrikant Fossil Groups aktier faldt med 37 procent, efter at firmaet meddelte en nedgang i salget på 16 procent på grund af konkurrence fra smartwatches.

Netop Tag Heuer har for nyligt lanceret sit eget smartwatch for at tage kampen op, og tidligere på året meddelte en koalition af schweiziske ur-fabrikanter, at de går sammen med firmaet Fullpower for at lave en samlet smartwatch-platform ved navn MotionX.

Apple har ikke offentliggjort hvor mange smartwatches, de har solgt, men Tim Cook har tidligere sagt, at salget stiger hvert eneste kvartal – og har gjort det siden uret blev lanceret. Han har desuden sagt, at Apple Watch har solgt bedre end både iPod og iPhone gjorde efter at de produkter blev lanceret. Først i 2010 – tre år efter lanceringen af iPhone – slog mobilen for alvor igennem.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.