ElbilerTophistorie

Hertz bestiller 100.000 Tesla Model 3

Hertz-ordren sendte Teslas markedsværdi op over 1.000 millarder dollars og ind i en eksklusiv klub af de mest værdifulde virksomheder.

Biludlejningsfirmaet Hertz har lagt en ordre på hele 100.000 eksemplarer af Tesla Model 3. Nyheden fik værdien af Tesla til at overstige en milliard dollars – altså 1.000 milliarder dollars. En bedrift, der ikke er mange virksomheder forundt, kun giganter som Apple, Microsoft, Amazon og Google (Alphabet).

Udlejningen af ​​Tesla-bilerne begynder i november. Ordren gælder for 100.000 eksemplarer af Model 3, der skal placeres i USA såvel som enkelte europæiske byer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trods den store ordre, har Hertz angiveligt ikke fået nogen volumenrabat. Tesla-bossen Elon Musk skriver på Twitter, at det er “samme pris for alle kunder”.

Så sent som sidste år søgte Hertz i øvrigt konkursbeskyttelse i USA efter af selskabets indtægter styrtdykkede på grund af COVID-19 pandemien. Ifølge Bloomberg er handlen den største enkeltordre på elbiler nogensine. De hævder, at den har en værdi på i alt 4,2 milliarder dollar eller 26,8 milliarder kroner.

Hertz er dog ikke tilfredse med at udleje elbiler. Selskabet vil angiveligt også bygge sit eget ladenetværk og placere stationerne sammen med Teslas SuperCharger-stationer.

– Vi har kun set begyndelsen på den stigende efterspørgsel og interesse for elbiler, siger Mark Fields, administrerende direktør i Hertz, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button