TeknologiTophistorie

‘Hey Sonos’-assistent undgår brug af skyen

Brugerundersøgelse indikerer, at Sonos stadig overvejer egen Hey Sonos-assistent, der skal fungere direkte på enhederne.

Amerikanske Sonos lufter ofte nye ideer i spørgeskemaer til eksisterende brugere. I et nyligt af disse spørger Sonos brugerne, om de er interesserede i en ‘Hey Sonos’-assistent, der ikke sender data til eksterne servere. I stedet behandles alle forespørgsler direkte på enheden, hvilket på alle måder forbedrer brugernes privatliv.

Spørgeskemaet, der kan ses nedenfor, er blevet lagt ud på Reddit af brugeren EdmundFitzgerald29 og beskriver i ret konkrete vendinger, hvordan forespørgslerne vil fungere. Det kunne tyde på, at tanken om egen digital assistent bestemt ikke er lagt i graven. Allerede i 2019 opkøbte Sonos det franske firma Snips, der stod bag en stemmestyret kunstig intelligens, der kan bruges til at stemmestyre Sonos’ højttalere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

The Verge har spurgt Sonos om rigtigheden af spørgskemaet, men selskabet vil hverken be- eller afkræfte det.

Hey Sonos
Klik for at forstørre.

Ifølge spørgeskemaet vil Hey Sonos også blive tilgængelig på eksisterende Sonos-produkter, men kun dem, der understøtter S2, hvilket er langt størstedelen. Det kræver naturligvis også, at enhederne har mikrofon; hvilket gælder Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc og de transportable Sonos Move og Sonos Roam.

Det nævnes også, at Alexa fortsat vil fungere sammen med Hey Sonos, men pudsigt nok er Google Assistant ikke nævnt. Sonos er sandsynligvis ude på at rive sig fri af Google, som de i øjeblikket ligger i krig med omkring beskyldninger om stjålne rettigheder.

Helt tilbage i januar sidste år beskyldte Sonos Google for at stjæle teknologi, der gør det muligt for trådløse højttalere at oprette forbindelse og synkronisere med hinanden. Siden gik Google til modangreb – og anlagde også sag mod Sonos. 

Så sent som fredag indikerede sagens dommer, at Sonos får medhold i sine anklager. Den endelige afgørelse kommer først senere på året.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.