GadgetsTophistorie

HomePod mini er på vej mod Norden

Apples HomePod mini testes i øjeblikket i Sverige. Det tyder på, at højttaleren snart vil blive officielt lanceret på vores breddegrader.

Apple har haft sine HomePod-højttalere på hylderne i tre år, men aldrig herhjemme. Det skyldes officielt at højttalerens Siri ikke forstår dansk. Men det kommer den måske snart til. I hvert fald er Apple i gang med at lære HomePod mini svensk, hævder svenske Teknikveckan, der har fået tips fra flere læsere.

Om det så også betyder, at den lille højttaler samtidig kommer til Danmark, er uvist. Sverige er trods alt et større marked. Men vi har da lov at håbe.

Ifølge Teknikveckan benytter Apple et tredjepartsfirma til at afvikle testen på svensk. Udvalgte testere har modtaget en HomePod mini og er blevet bedt om at fodre den med forskellige sætninger. Testen har stået på i otte uger og kilderne fortæller, at Siri endnu har svært ved at svare på selv simple spørgsmål på svensk.

Kilderne mener, at der endnu vil gå adskillige måneder før højttaleren vil være klar til lancering i Sverige.

Macradioen, der er Teknikveckans podcast, har udgivet en video, der viser HomePod mini begå sig på svensk.

HomePod mini blev lanceret for lidt over et år siden som et mindre alternativ til den originale HomePod. Apple har siden stoppet produktionen af sidstnævnte – angiveligt fordi den ikke solgte godt nok.

Selv om HomePod mini ikke officielt er lanceret i Danmark, kan man stadig finde den på danske webshops, der har importeret højttaleren fra lande, hvor den er på markedet. Den taler og forstår dog ikke dansk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.