×
Gadgets

Huawei Mate 40 lanceres 22. oktober

Huawei præsenterer de nye Mate 40 modeller den 22. oktober. Det bliver måske de sidste med Kirin-chipset på grund af USA's restriktioner.

Oktober bliver en stor måned i mobilland, med lanceringer af både iPhone 12, OnePlus 8T og nu også Huawei Mate 40-serien. Kineserne meddeler i et tweet, at de nye modeller præsenteres den 22. oktober og at de vil have “enestående kraft”.

Det kan dog synge på sidste vers med den den kraft. Både The Verge og Android Authority spekulerer nemlig i, at det bliver Huaweis sidste telefoner med Kirin-chipset – i hvert fald i en længere periode – takket være de amerikanske handelsrestriktioner.

Allerede i august måned sagde Huawei-CEO Richard Yu, at “året kan byde på den sidste generation af Kirin high-end chips”. Det skyldes, at amerikanerne stille og roligt har snøret løkken om Huawei, så kineserne ikke kan købe de komponenter, der behøves.

Lige så slemt for Huawei er det, at Google-problematikken fortsat er uafklaret, hvilket betyder, at Huawei Mate-serien for andet år i træk må lanceres uden Googles Mobile Services og dermed både Play Store, Youtube og Gmail. Det gør ikke telefonerne specielt interessante for specielt europæiske købere.

Ifølge rygterne kommer der to modeller; Huawei Mate 40 og Mate 40 Pro. Den mindste siges at have 6,5-tommer skærm, mens Pro-udgaven får 6,7-tommer.

Huawei vil, igen, fokusere på kameradelen. Den vil, ligesom sidste års Mate 30, have fire kameralinser, men det eneste rygte der er i omløb om bestykningen er, at den ene linse vil være en telefotolinse.

Huawei Mate 40 Pro
Huawei Mate 40 Pro (foto: Pricebaba x OnLeaks).

Præsentation af Huawei Mate 40 serien vil foregå torsdag den 22. oktober klokken 14.00. Den vil sandsynligvis blive sendt som et live-feed via Youtube.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.