Mobil og tablets

Huawei MediaPad M5 10,8″

Huawei MediaPad M5 er en lækker tablet, der kan alt det de andre kan. Men til en lavere pris.

Når Huawei først sætter sejl kan de lave nogle rigtigt fede produkter. Det har de bevist igen og igen – sidst med deres Mate 10 Pro og Mate 10 Lite – begge imponerende telefoner i hver deres klasse. Huawei har tidligere dyppet tæerne lidt i tabletmarkedet, men det har aldrig virket sådan helt alvorligt. Det er det nu. Med MediaPad M5 har Huawei et solidt bud på en tablet der langt hen ad vejen kan hamle op med Samsungs Galaxy Tab S3 og Apples iPad Pro. Men til en pris der ligger ganske langt under de to konkurrenter. Lige nu koster den billigste Tab S3 4.279 kr. for 4G udgaven. Det er vel at mærke for en tablet, der efterhånden har en del måneder på bagen. Apples iPad Pro 10,7″ begynder på 5.862 kr. hvis du vil have 4G med – og det har MediaPad M5. MediaPad M5 koster 3.599 kr. Og det er vel at mærke for en helt ny model inklusiv 4G.

Lækkert design signalerer kvalitet

M5 er en pæn tablet, og den virker gennemført solid. Byggekvaliteten lever fint op til, hvad både Samsung og Apple leverer i deres topmodeller. Huawei har valgt en lidt utraditionel tilgang til tablettens orientation – det er nemlig ret tydeligt, at den er beregnet til brug horisontalt, hvor især Apple tydeligt orienterer deres tablets til at blive brugt vertikalt. Men Huawei har placeret logoet på den lange side af MediaPad M5, hvilket gør det klart, at den skal bruges liggende. Navnet “MediaPad” er måske også en god indikation på, at det netop er en maskine til forbrug af medier.
Orienteringen betyder til gengæld også, at man skal vænne sig til, at “startknappen” så sidder i siden af tabletten, hvilket tager et stykke tid. Men når man først har fundet ud af det fungerer det faktisk ganske udmærket, og fingeraftrykslæseren fungerer hurtigt og effektivt – også selv om den sidder på siden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

God skærm og fantastisk lyd

Det er tydeligt, at dette er en maskine, hvis fornemste opgave er at være til medieforbrug på sofaen eller i toget eller flyet. Skærmen er en “almindelig” IPS lcd skærm som svarer meget godt til, hvad vi ser hos konkurrenterne. Sammenligner jeg direkte med iPad Pro og Samsung S3 er den faktisk stort set tilsvarende i ydelse. Farverne står godt og generelt er kontrasten også udmærket – og afspiller man indhold i høj kvalitet får man en ret fantastisk oplevelse.
Lyden er et kapitel for sig. Ligesom de to store konkurrenter har Huawei virkelig arbejdet for at proppe så meget lyd ind i en flad formfaktor som muligt. Faktisk har de samarbejdet med Harman Kardon (Som endda er ejet af Huaweis værste/bedste konkolleger fra Samsung!) om højttalerne, og det er virkelig skørt hvor meget lyd den relativt lille tablet kan levere. Der er naturligvis en grænse for, hvor meget bas den kan levere – men der er stadig en rimelig dybde i lyden, og det er overraskende, hvor højt den kan spille uden at forvrænge. Når man roterer tabletten “følger lyden med” – det vil sige, at lyden kommer fra de højttalere, der giver mest mening. I praksis er det lidt svært at høre, men faktum er, at lyden på MediaPad M5 er god stort set ligegyldigt hvordan man vender og drejer det.

Jeg har dog én ganske enorm anke: Huawei har fjernet hovedtelefonstikket. Hvorfor dog? Jeg kan forstå det på mobiltelefoner, hvor det af pladshensyn kan være en ide – men på en 10,8″ tablet? Nej. Bare nej. Det er helt utroligt dumt, og selv om de fleste nok efterhånden har trådløse hovedtelefoner er det stadig bare en dårlig ide.


På bagsiden finder man et kamera der kan bruges i nødstilfælde. Det er ikke specielt dårligt og kan faktisk tage nogenlunde fornuftige billeder – også i mørke omgivelser. Men formatet på en så relativt stor tablet gør det simpelthen ikke praktisk at tage billeder med.

PC funktion der faktisk virker

MediaPad M5 har en funktion, der i realiteten konverterer den til en lille PC. Det er ikke Windows (selv om det ligner lidt) men det betjenes på samme måde. Man kan enten tilføje et tastatur bygget ind i et cover via den lille connector på tabletten der svarer til den, Apple har på iPad Pro – eller eventuelt medbringe en stand, mus og tastatur. De præinstallerede apps virker for de flestes vedkommende som “Windows apps” i denne mode – det vil sige, man kan flytte på vinduet og ændre størrelse på det. Det er dog ikke alle, der fungerer 100% – men man kan stort set altid bruge dem i fuld skærm. Vi har eksempelvis prøvet Microsoft Office – og det fungerer pludselig meget som på en bærbar PC. Virkelig en fin funktion hvis tabletten skal bruges professionelt eller til studier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad sker der med alt det bloatware?

Jeg troede egentlig, det var slut med den slags efterhånden – men Huawei har desværre tilføjet en lille (Eller ret stor) bunke software udover det, man normalt kan forvente. Det er især en stribe spil, men også ting som Booking.com der har fundet vej til tabletten. Det hele kan afinstalleres uden større problemer, men det er stadig irriterende, at man skal bruge tid på det. Ikke desto mindre har det sikkert været med til at bringe prisen ned, og så er de 3-4 fire minutter det tager at afinstallere det måske givet godt ud. Ikke desto mindre trækker det en smule ned i helhedsindtrykket af en ellers lækker tablet.

Den (næsten) perfekte medieafspiller

MediaPad M5 leverer på rigtigt mange måder – især hvis man ser den som en medieafspiller. Som en rejsemakker og minibærbar fungerer den også, men her bliver det irriterende, at den ikke har et minijack stik til hovedtelefoner – dens eneste virkelige svaghed. Til gengæld er lydkvaliteten fra de indbyggede højttalere fantastisk, men det hjælper jo ikke meget i et tog eller et fly. Generelt er det dog svært ikke at holde af Huaweis MediaPad M5.

 

Huawei MediaPad M5

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 3.599 kr.

MediaPad M5 er en veldesignet mediemaskine der giver en oplevelse ud over det sædvanlige når det kommer til videoafspilning. Vi elsker "PC mode" som gør den til en lille, men velfungerende PC. Men hvor blev hovedtelefonudgangen af?

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button