×
Gadgets

Huawei P20: Her er alt, vi ved …

Får P20 hele tre kameraer på bagsiden? Her er alt det, vi tror vi ved, om Huaweis kommende flagskib.

Huawei har flere gange benyttet Mobile World Congress i Barcelona til at lancere sine P-serie modeller – og der er bare en måneds tid inden messen slår dørene op. Sidste års P10 var et stort hit blandt både anmeldere og forbrugere, så Huawei P20 (eller P11, vi kender ikke navnet endnu) har noget at leve op til.

Og det ser ud som om Huawei har lagt sig i selen, med et design, der henter inspiration hos iPhone X og hele tre kameraer på bagsiden af telefonen. Læs med her, hvor vi samler de seneste rygter.

Designet

Utroligt nok er der endnu ikke sluppet hverken spionfotos eller renderinger ud, men der er vedvarende rygter om designet, og de nævner en udskæring ala den, som bryder skærmkanten på iPhone X. Websites XDA Developers hævder at kodelinjer i firmwaren antyder, at P20/P11 får sin egen notch, hvor den forreste kameralinse gemmes.

Hvis der er en fingeraftryksscanner, er den sandsynligvis flyttet til bagsiden. Alternativt kan Huawei vælge at gå all-in og lave ansigtsgenkendelse på telefonen – Huawei er allerede klar med teknologien, der endda skulle være mere avanceret end Apples Face ID.

Skærmen

Trenden er store skærme uden kanter og i 18:9-format og det er nærmest sikkert som amen i kirken, at Samsung følger med den vej. XDA Developers fandt i sit tjek af firmwaren, at P20 sandsynligvis bliver udrustet med et 6-tommer stort Samsung-bygget LCD-display med en opløsning på 2160 x 1080. P20 Plus, gætter vi på, får en endnu større skærm i Quad HD-opløsning.

Processoren

Huaweis seneste egenproducerede processor, Kirin 970, blev introduceret med Huawei Mate 10 Pro og har altså ikke haft mere end et par måneder på markedet. Det er derfor sandsynligt, at Huawei P20 vil være bestykket med samme processor – og det er fint, for Kirin 970 er med sin indbyggede Neural Processing Unit, NPU, der booster kunstig intelligens, en temmelig avanceret processor. Samtidig kan den hamle op med Qualcomms Snapdragon 835, der i skrivende stund er det hurtigste Android har at byde på.

Kameraerne

Nu bliver det interessant. Rygtesmeden Evan Blass hævder i et tweet, at han har fået adgang til marketingsmateriale fra et bureau, der arbejder med Huawei. Ifølge materialet har telefonen voldsomme tre kameraer på bagsiden med (samlet?, red.) 40 megapixel og “5x Hybrid Zooming”. Materialet nævner også en “Pro Night Mode” og et 24 megapixel(!) kamera på fronten til selfies.

Hvornår kommer den?

P10 blev præsenteret under Mobile World Congress i februar sidste år, og det ville give mening hvis Huawei valgte samme event til at lancere Huawei P20. En rapport fra ETNews fra januar 2018 hævder dog, at Huawei har valgt at skyde P20 til april. P10 blev dog også først kørt i butikkerne til april, selv om den blev lanceret i februar.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.