Gadgets

MWC 2018: Her er hvad du kan forvente fra Samsung, LG og alle de andre

Mandag starter verdens støste mobilmesse i Barcelona. Her kan du læse, hvad du kan forvente af de store producenter.

På lørdag drager iNPUTs redaktion på den årlige pilgrimsrejse til Mobile World Congress i Barcelona; det er verdens største mobilmesse og stedet, hvor producenterne viser alt det nye frem. Messen starter dagen efter, mandag, og i løbet af ugen kan vi forvente en ren tsunami af nye smartphones og tilbehør til disse – hold øje med disse sider for alle nyhederne.

For at varme op til messen, har vi samlet rygterne om, hvad vi kan forvente os af nyheder fra de største af producenterne.

Samsung

Samsung Galaxy S9 (klik for større billede).
Samsung tyvstarter Mobile World Congress med lanceringen af Samsung Galaxy S9 allerede den 25. februar klokken 18.00. iNPUT har naturligvis billetter til eventet, så vi kan rapportere direkte derfra. Vi har allerede lavet en artikel om alle rygterne, men her er et kort resume:

Samsung Galaxy S9 og S9 Plus vil på ydersiden ligne sine forgængere, men fingeraftryksscanneren er blevet flyttet ned under kameralinsen på bagsiden. Og apropos kameraet, så har S9 Plus fået to bagsidekameraer at lege med, mens begge modeller sandsynligvis er udrustet med Samsungs nye ISOCELL-sensorer, der lover bedre skud i dårlig belysning, hurtig autofokus og super-slow-motion-video.

Forvent også at telefonerne er forsynet med Snapdragon 845-chipsæt og Samsungs nye Exynos 9810 octacore-chip i henholdsvis Asien og Europa. Vandtæt, trådløs opladning og biometriske sikkerhedsfunktioner (irisscanner eller ansigtsgenkendelse) er andre nøgleord.

Huawei

Huawei har allerede inviteret til lancering af Huawei P20 i Paris i slutningen af marts måned, så der er ikke de store forventninger til kineserne på MWC. Huawei har dog annonceret et event på messen – og lovet nye produkter. Der gættes på, at det bliver en ny variant af Huaweis tablet Mediapad, ligesom de meget vel kan lancere en efterfølger til Huawei Watch 2.

Men. Vi bliver altså nødt til at vente en måned mere på hovedpersonen Huawei P20.

LG

LG har sendt sin G-serie på pension, og det, der skulle have været G7 bliver en helt ny model, der får spritnyt design med en 6,1 tommer MLCD+ skærm i 18:9-format. Telefonen udstyres med et Snapdragon 845-chipsæt og to 16-megapixel f/1.6-kameraer med LG’s Vision AI-teknologi, såvel som stereohøjttalere. Men vi skal ikke forvente at se telefonen før til sommer. Eller senere.

Til gengæld har LG allerede bekræftet, at de tager en opdateret udgave af sidste års LG V30 med til Barcelona. V30 var en næsten rammeløs 6-tommer mobil med hardware fra øverste hylde; OLED-skærm, hifi-lyd og en ekstra vidvinkellinse på det primære kamera. Der gættes på, at den opdaterede udgave bliver udstyret med LG’s AI-teknologi, der analyserer objekter i billedet og tilpasser billedet derefter – ikke ulig hvad Huaweis Mate 10 gør.

Sony

Japanerne holder live i deres Xperia-serie og forventes at præsentere tre nye modeller i år: Afløseren for Xperia XZ, der hedder Sony Xperia XZ2, en Sony Xperia XZ2 Pro der skal erstatte XZ Premium, samt en mindre og mere kurvet model der hedder Xperia XZ2 Compact.

XZ2 vil v ære udrustet med en 5,7-tommer skærm i 18:9-format, mens Compact-udgaven forventes at have en 4-tommer skærm med en opløsning på 2.160 x 1.080 pixels.

Et andet rygte er, at Sony – ligesom Apple – vil droppe det gamle 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner.

De øvrige …

ASUS Zenfone5 (klik for større billede).
ASUS presser sig stadig på, for at være blandt de store. Det forventes af ASUS vil lancere ASUS Zenfone5 på årets MWC. Den vil have front med fuld skærm og et “notch” som på iPhone X (se et lækket billede til højre).

Gamle Nokia, der fik masser af opmærksomhed med deres retro-telefon 3310 sidste år, forventes at dukke op i Barcelona med den Android One-baserede Nokia 7+. Der er dog ikke tale om et flagskib, men en mellemmodel rettet mod nye markeder.

Lenovos Motorola-brand lancerer tre nye Motorola G6-modeller På Mobile World Congress. Det er mellemmodeller med forholdsvis stor 18:9-skærm og dobbelte kameraer på bagsiden. Der er også snak om en 5,9-tommer udgave af Moto X5 med en iPhone X-lignende “notch” på skærmen.

iNPUT er som nævnt til stede på Mobile World Congress, så hold øje med denne hjemmeside for at få de seneste nyheder fra Barcelona.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.