×
Gadgets

Huawei præsenterer to telefoner i Paris

Den mest interessante, og dyreste, er P20 Pro, der kommer med imponerende tre kameraer.

Huawei sparer ikke på krudtet med deres smartphones. I Paris blev sløret løftet for to kommende telefoner fra den kinesiske smartphoneproducent. Den mest interessante, og dyreste, er P20 Pro, der kommer med imponerende tre kameraer.

To nye i P-serien

Huawei har stor succes med at lave nogle billige smartphones, der tilbyder mange af de samme funktioner, som man ser på de dyre modeller – naturligvis med en forskel i kvalitet. Rygterne lød ellers på, at vi ville få en P20 Lite at se i Paris, men den får sin egen lancering på et senere tidspunkt. P20, som er et nyk op på alle specifikationer fra Lite-serien, var en af de to telefoner præsenteret i dag. Men den står i skyggen af P20 Pro, som naturligvis blev den helt store nyhed – den første telefon med tre(!) kameraer på bagsiden.

Et velkendt design

Huawei P20 kommer med en notch, og man kan lige så godt vænne sig til synet, hvis man leder efter en ny Android telefon i 2018. Den ikoniske udskæring i toppen af skærmen, som vi har set på iPhone X, kommer til at pryde forsiden på Huawei P20. Nogen vil hade denne beslutning, andre er måske ligeglade – vores dom kommer i anmeldelsen af P20 Pro. Skærmen, der kommer med AMOLED-teknologi fylder ligeledes stort set hele fronten, men har alligevel fået en fingeraftrykscanner på fronten, så skærmen går ikke helt til bunden. Bagsiden ligner minsandten også noget fra Apple, med en glas bagside og et vertikalt kamera setup i venstre side. Men her stopper sammenligning dog. Huawei har formået at få hele tre kameraer på bagsiden – mere om dem om lidt – og samtidig levere en ny lækker farvevariant, der har to forskellige farver. P20 kommer i samme design og farve, men man må nøjes med to kameraer og en skærm med LCD-teknologi.

Dualkamera er så 2017

Dualkamera blev for alvor en ting i 2017, og det har givet nogle helt nye kamerafunktioner. To er bare ikke helt nok, hvis man hedder Huawei. Tre kameraer med hver deres funktion virker fuldstændig utroligt, men det er præcis hvad Huawei har fået sat sammen med P20 Pro – og endnu en gang fortsætter samarbejdet med Leica. Det første kamera, som bliver standarden af de tre, er på hele 40 megapixel. Der er altså skruet vildt op for pixels, og det bliver interessant at se, om det giver en stor forskel sammenlignet med andre mærker, der har kameraer på blot 12 megapixel. Det andet kamera bliver på 20 megapixel, og kan blive brugt til at tage lækre sort hvid billeder med. Det tredje kamera er en telefoto optik på 8 megapixel, der giver tre gange optisk zoom og skal man blot fotografere, så kan man få fem gange Hybrid Zoom. Man kan altså komme ekstremt tæt på uden at miste billedekvalitet – i teorien i hvert fald. Hvordan de forskellige kameraer klarer sig, kigger vi nærmere på i anmeldelsen. Selfies bliver formegentlig også knivskarpe, med et frontkamera på 24 megapixel. Og som om det ikke var nok, så kan man skyde super slowmotion med 960 billeder i sekundet, ligesom vi så det på Galaxy S9.

P20 får et kamera på 12 megapixel kamera og samme monokrome sensor, men man går altså glip af det tredje kamera med optisk zoom. Begge telefoner topper nu listen på DXOMark, der sammenligner alle kameraer på telefoner. Her er P2o og P20 Pro altså bedre end både iPhone X og Samsung Galaxy S9 – vi får se.

Klar til kunstig intelligens

Da Mate 10 Pro blev præsenteret sidste år, blev den lanceret med Huaweis nyeste 970 Kirin processor. Den var en lille forsmag på, hvad kunstig intelligens kan bruges til i en smartphone, og det får vi så igen med P20 og P20 Pro. Udover at den vil kunne genkende sceneriet og indstille kameraet derefter, så er de nye telefoner altså udstyret med det Huawei kalder AI Image Stabilization. Den teknologi skal bruges til at give en god billedestabilisering, ved hjælp af kunstig intelligens. Den teknologi kan også være god for batterilevetiden, og det er selvom, at batteriet på P20 Pro er på hele 4000 mAh og 3400 på mAh P20.

Priser og tilgængelighed

Huawei P20 vil komme til salg hos alle landets forhandlere og har en vejledende pris på 4.799 kroner. P20 Pro bliver sat til salg hos udvalgte forhandlere. Her er der tale om Yousee, Telia, Telenor, Elgiganten og Proshop, og har en pris på 6.299 kroner. Altså har de en pris der holder sig et godt stykke under de nærmeste konkurrenter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.