fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Huawei-telefoner kan ikke længere modtage sikkerhedsopdateringer

En midlertidig licens er udløbet, hvilket betyder, at Google ikke længere kan sende sikkerhedsopteringer til Huawei-telefoner.

Torsdag udløb en midlertidig licens, som gav Google lov til at sende sikkerhedsopdateringer til telefoner fra Huawei, og det betyder at ingen Huawei-telefoner længere kan modtage opdateringer fra Google; heller ikke de ældre telefoner der blev produceret for blokadens indførsel. Det skriver Washington Post.

Kineserne har ellers de sidste halvandet år forsikret, at eksisterende telefoner altid ville blive opdateret. Men nu skal opdateringerne altså komme fra dem selv, hvis det løfte skal holdes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undtagelsen, der nu er udløbet, blev indført for at mindre amerikanske teleselskaber skulle kunne opdatere netværksudstyr fra den kinesiske gigant. De større teleselskaber har undgået hardware fra Huawei, men flere mindre selskaber har benyttet hardwaren, fordi det var billigere end alternativerne, skriver avisen.

I en email skriver det amerikanske handelsministeriumn, at licensen havde givet “en mulighed for brugere af Huawei-enheder og telekommunikationsudbydere til fortsat midlertidigt betjene sådanne enheder og eksisterende netværk, under overgangen til alternative leverandører”.

Google bekræfter overfor Washington Post, at det var præcis denne undtagelse der gjorde det muligt at servicere Huawei-telefoner og -tablets. Google henviser samtidig til en erklæring fra februar, hvor netop denne undtagelse blev omtalt og hvor Google advarede mod at installere apps fra selskabet på Huawei-enheder.

En talsmand fra den pressede kinesiske gigant siger til avisen, at virksomheden “overvåger situationen og vurderer den potentielle indvirkning.”

Der er en mulighed for at den amerikanske regering vil forlænge den midlertidige licens, men den er ikke meldt ud endnu, så muligheden er usikker.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button