Teknologi

Hvad hulen sker der med AirPower?

Apple lovede at AirPower-opladeren ville være ude i 2018, men nu skriver vi 2019 og der er intet nyt om den trådløse oplader. Overhovedet.

Da klokken slog midnat mandag aften, havde Apple officielt overskredet den lovede 2018-lancering af sin trådløse AirPower-oplader. Helt uvant har Apple overhovedet ikke udsendt nogen opdatering om status på AirPower – faktisk er Tim Cook og kompagni bekymrende stille omkring produktet. Phil Schiller gabte tydeligvis over alt for meget, da han i september 2017 lovede, at opladeren var på vej.

“Vi håber folk elsker den. At den vil opfordre andre til at skabe mere avancerede løsninger, baseret på teknologi som denne. Vi skal arbejde med dem, der står bag Qi-standarden, for at indarbejde disse fordele i standarden, så trådløs opladning kan gøres bedre for alle. Så se efter AirPower-opladeren næste år,” sagde Phil Schiller dengang i 2017.

Mere avanceret end konkurrenterne

En af årsagerne til at opladeren er så slemt forsinket kan være, at Apple simpelthen har lovet os et alt for avanceret produkt. I forhold til konkurrerende produkter, så lovede Schiller på scenen dengang i 2017, at AirPower ville kunne oplade tre enheder på en gang og at de kunne placeres hvor som helst på opladeren – og at opladeren ville kunne kende forskel på enhederne.

Ikke alene vil den vide, om der lå iPhone, Apple watch eller AirPods på pladen, den skulle også lade enhederne kommunikere med hinanden, så ladestatus altid blev vist på iPhone-skærmen.

Løsningen kræver ret avancerede kredsløb og adskillige oplader-sensorer i forskellige størrelser. AirPower vil også være udrustet med en Apple-chip med en integreret mini-udgave af iOS-styresystemet til styring af opladning og parring af enheder.

Forsinket igen og igen …

Egentlig skulle AirPower være kommet i første halvdel af 2018, men i sommeren sidste år meldte Apple officielt ud, at den var blevet forsinket til ”senere i 2018”. Siden har Apple været tavse som graven og det vides ikke engang om Apple helt har opgivet produktet. Adskillige medier, deriblandt websitet 9to5Mac, har i december bedt om status på AirPower, men har aldrig modtaget noget svar.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.