fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Hyundai Kona-afløser kan lades op på 12 minutter

Den 1970’er inspirerede elbil Hyundai 45 kan angiveligt fyldes til 80 procent på 12 minutter, takket være 400 kW-opladning …

Med en rækkevidde på 500 kilometer og mulighed for at oplade batteriet til 80 procent på bare 12 minutter, lyder Hyundais kommende Kona-afløser som lidt af bedrift. Bilen bliver Hyundais første ”dedikerede” elektriske model og baseret på den nye E-GMP-platform, der er udviklet sammen med søstermærket Kia. Bilen går under navnet Hyundai NE EV.

Designet er inspireret af konceptbilen Hyundai 45, som ses øverst. Den er planlagt til at gå i produktion i starten af 2021 og komme på markedet sidst på året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hyundai 45 blev vist frem i september sidste år, men først i denne måned er der kommet specifikationer på Hyundai NE EV frem; og de er, som det kan ses, temmelig imponerende. Hvis de holder vand.

Ifølge det sydkoreanske medie Hankyung.com vil der komme to udgaver af bilen – med batteripakker på 58 kWh og 73 kWh. Det skulle give rækkevidde på henholdsvis omkring 350 og 500 kilometer, hvilket i sig selv er imponerende. Men batterierne, der er lavet af SK Innovation, vil angiveligt kunne oplades med op til 400 kW, så bilen kan fyldes op til 80 procent på bare 12 minutter.

Det er naturligvis alt afhængig af, om man kan finde en hurtiglader, der kan levere den mængde strøm. Hyundai viste i december en 350 kW Hi-Charger frem, der kunne oplade en bil som Ioniq på bare 20 minutter. Men det var en konceptoplader, som vil have lange udsigter – og vil være helt afhængig af de enkelte landes el-infrastruktur.

Ifølge TheKoreanCarBlog.com vil Hyundai Motor officielt præsentere Hyundai NE EV ved et event i januar måned 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button