×
AnmeldelseMobil og tablets

ID2ME ID1

Vi ville så gerne kunne lide ID1, for selve ideen om en danskudviklet mobiltelefon er tiltalende. Men allerede da vi åbner kassen med ID1 bliver vi bekymrede. Indpakningen er egentlig udmærket, og ved første øjekast er telefonen da heller ikke direkte grim. Men den skiller sig på ingen måde ud fra en kinesisk bygget mellemklasse telefon af et hvilket som helst brand – og det ER jo egentlig også bare en middelmådig, kinesisk bygget smartphone med et dansk mærkat. Vi ved ikke, om ID2ME selv har stået for selve designet af telefonen, men hvis de har, er vi skuffede over, at den er blevet så anonym og kedelig. Skal man overleve som ny på et ekstremt hårdt marked, skal man altså ikke ligne en halvbillig Sony model eller en Nokia telefon fra 2011. Og det gør ID1, der oven i købet har et ID2ME logo på både for- og bagside – et logo, der som vores chefdesigner sagde da hun så det, ”burde høre hjemme på en læbestift, ikke en mobiltelefon.”

Byggekvaliteten virker i øvrigt absolut heller ikke helt i top – samlingerne er sjuskede, og telefonen knirker og knager når man trykker på den.

Anderledes styresystem

Ideen med ID1 er, at man skal kunne komme hurtigt til sine apps via en egenudviklet brugergrænseflade. Når man har åbnet telefonen kan man ”bladre” igennem kategorier ved at swipe til højre eller venstre. Når man swiper op, bevæger man sig op i kategorien, hvor programikonerne er arrangeret i en ring – derefter vælger man så appen ved at slippe når den er markeret. Det lyder lidt kompliceret når det bliver forklaret på skrift, men i virkeligheden er konceptet ganske simpelt. Efter en uges brug må vi bare desværre konkludere, at det – i hvert fald for os – aldrig kommer til at fungere. Man kan heldigvis komme ud over det var at installere en anden launcher, som man kan hente fra Google Play – men så ryger hele konceptet jo.

Halvsløj skærm

Skærmen på ID1 er 5” stor og fuld HD, hvilket for så vidt er fint. Problemet er bare, at den ikke står særligt godt; farverne er fesne og betragtningsvinklen er langt fra, hvad konkurrenterne kan præstere. Bevares, skærmen er ikke decideret dårlig, og sammenligner man ikke direkte, vil de fleste sikkert sagtens kunne leve med skærmen på ID1 – men hvis man holder den op ved siden af eksempelvis skærmen på Sonys Z5 eller ”bare” den efterhånden halvgamle iPhone 6S, ja så er forskellen altså virkelig til at få øje på.

Skidt kamera

Hvis der er en enkelt specifik feature, der betyder noget for den unge målgruppe (Som ID2ME hævder, er målgruppen for ID1) så er det kameraet. Her er ID1 dog heller ikke noget at sende selfies hjem om; den er udstyret med et 13 megapixel kamera, der ikke har autofokus. Det er simpelthen næsten håbløst at tage gode billeder der bare nogenlunde lever op til den standard, vi efterhånden er vant til. I mørke går det fra næsten håbløst til aldeles håbløst – alt bliver uskarpt og decideret ubrugeligt. Man føler sig simpelthen ført tilbage til forrige årti, hvor kameraer i mobiltelefoner var noget, der højst kunne betragtes som legetøj.

Enkelte lyspunkter

Der er nogle få ting, der ikke er helt håbløse ved ID1; der er plads til to simkort eller et simkort og et SD kort. Især at der er plads til to simkort kan være interessant for brugere, der har brug for at kunne bruge to numre på samme tid.

Ydelsen er også nogenlunde – den ottekernede processor yder sådan at det meste kører flydende, og 3D spil kan afvikles uden at hakke (specielt meget), men der findes absolut også hurtigere telefoner til prisen.

Ung målgruppe – vi tror det ikke…

Telefonen er beregnet til en yngre målgruppe – men vi kan simpelthen ikke se, hvad der skulle gøre den mere velegnet til de 15-25 årige end andre telefoner. Denne anmelder er 40, så ikke i målgruppen, og det kan naturligvis være, at de kan vænne sig til den anderledes brugergrænseflade, og måske – som ID2ME hævder – vil kunne betjene den hurtigt og simpelt. Vi tror det bare ikke.

Når der så oven i købet er tale om en mobil, der højst er middelmådig på stort set alle måder, så kan vi altså ikke rigtigt se, hvordan ID1 nogensinde bliver en succes. Vi håber virkelig, at ID2 kommer inden for en overskuelig fremtid, for hvis ID1 bliver ID2ME’s eneste telefon i lang tid, er vi bange for, at det bliver deres eneste telefon overhovedet. At tage 4.000 kr. for ID1 er noget nær landevejsrøveri.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.