fbpx

 

 

 

 

Fremtidens HjemTophistorie

Ikea langer ud efter Hue med egen lightstrip

Ikea udvider sortimentet med Myrvarv, der er en direkte konkurrent til Philips Hue Lightstrip. Den er i handelen nu.

Lightstrip er et at de mere populære Philips Hue-produkter, men nu har Ikea snittet et alternativ. Myrvarv hedder den og den er naturligvis en del af Trådfri-systemet af intelligent belysning. Dermed er den kompatibel med både Google Assistant og Apple HomeKit, ligesom den kan bruges med Ikeas fjernbetjening.

Ifølge Ikea kan den nye fleksible lysskinne, som de kalder den, dæmpes hvis den tilsluttes en Trådfri gateway. Ligesom Hue Lightstrip kan Ikea-alternativet også klippes og tilpasses i længden. Eneste aber dabei er, at både LED-driver og tilslutningskabel sælges separat, hvilket gør løsningen pænt dyr, hvis man starter på nul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge specifikationerne kan den levere en lumen på op til 1.200, hvilket svarer til en 90 watt glødepære. Til gengæld bruger den kun 12 watt energi. Længden er, som på Hue Lightstrip, to meter. Det lader dog ikke til at være muligt at forlænge den, som man kan med Hues udgave. Der er heller ikke nogen udendørs-udgage, Myrvarv er udelukkende til indendørs brug:

“Velegnet til brug på steder, hvor der kun er lidt plads, f.eks. i skabe, reoler og garderobeskabe, fordi LED-pæren kun afgiver lidt varme,” skriver Ikea på hjemmesiden. Her er et par billeder mere af lysskinnen (klik for større):

Ikea Myrvarv er som nævnt i handel allerede. Selve skinnen koster 249 kroner, men kræver både Trådfri LED-driver (fra 119 kroner) og Förnimma tilslutningskabel (fra 30 kroner), ligesom en Trådfri gateway (250 kroner) skal bruges, hvis man vil have det optimale ud af lysskinnen.

Læs også vores anmeldelse af Ikea Trådfri-systemet her.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button