×
Fremtidens HjemTophistorie

Ikea præsenterer ny genvejsknap

Ikea Somrig er afløseren for den gamle genvejsknap og kan styre både lys, musik og andre intelligente enheder.

Ikea har introduceret en ny genvejsknap til det intelligente hjem, der skal afløse den et par år gamle kvadratiske genvejsknap. Ikea Somrig, som nykomlingen hedder, er væsentlig større end forgængeren. Den er til gengæld snittet, så den passer i designet med andre Ikea-fjernbetjeninger.

Det er muligt at koble mellem et og seks scener til knappen, som så kan startes med et enkelt tryk, et dobbelttryk eller et langt tryk. Den indstilles via app’en og fungerer på tværs af lys, musik (Sonos | Ikea) og andre intelligente enheder, der kobles sammen via Trådfri gateway’en.

“Hvorfor ikke kickstarte dine morgener med et enkelt tryk? Ved at have en genvejsknap ved din seng, kan du med det samme tænde lys, hæve persienner og starte en playliste, der vækker dine sanser,” skriver Ikea på hjemmesiden.

Ikea Somrig er magnetisk har samme formfaktor som Ikea Rodret og målene er 5 x 3 x 8 centimeter. Præcis som på den gamle genvejsknap, kan man udstyre Somrig med ikoner, der indikerer knappernes funktioner.

En anden nyhed i den nye genvejsknap er, at den bruger AAA-batteri. Den gamle brugte knaphulsbatteri. Skiftet til AAA er helt i tråd med Ikeas planer om at udfase ikke-genopladelige batterier fra deres produkter.

Ikea Somrig er endnu ikke dukket op på den danske Ikea-side, men kan findes på den svenske. Her er den sat til salg for 99 svenske kroner, hvilket svarer til 66 danske kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.