×
Fremtidens HjemTophistorie

Ikea lancerer billig intelligent stikdåse

Ikea har netop præsenteret en ny, modulopbygget intelligent stikdåse. Serien hedder Åskväder og den kan fjernstyres via mobiltelefonen.

Ikea fortsæter med at ekspandere med produkter til det intelligente hjem. Seneste knopskydning er stikdåse-serien Åskväder, der ikke alene er modulopbygget, men også intelligent, så den kan fjernbetjenes via mobiltelefonen og Trådfri-kontakterne. Åskväder betyder øvrigt tordenvejr på svensk.

Med enkelt- eller dobbeltstik kan man sammensætte sin egen stikdåse og tilføje forlængerledninger i forskellige længder. Den kan også udstyres med den intelligente del – en tænd/sluk-kontakt der styrer hele stikket.

“Du kan bruge Åskväder tænd-/slukknap til at tilslutte en kaffemaskine eller andre små husholdningsapparater til Ikea Home Smart app, så apparaterne kan tændes og slukkes med timeren i appen. Du kan også vælge at betjene dine enheder med Trådfri trådløs lysdæmper.Hvis du vil bruge modulet på en traditionel måde, kan du betjene det ved hjælp af tænd-/slukknappen oven på modulet,” skriver Ikea på hjemmesiden.

intelligent stikdåse
Et par af Åskväder-modulerne.

Flere af Ikeas produkter til det intelligente hjem er kompatible med Apple HomeKit, så de kan styres via Siri – eksempelvis deres intelligente rullegardiner – men det vides i skrivende stund ikke, om det også gælder Åskväder-stikdåsen.

Selve tænd/sluk-knap modulet kan købes for beskedne 80 kroner, mens et startsæt med ledninger og to forskellige stikdåse-moduler kan købes for 129 kroner. Der er endda et beslag, der gør det muligt at montere stikdåsen på væggen. Se hele serien på Ikeas hjemmeside.

Læs også vores anmeldelse af Ikea Trådfri-systemet her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.