IKEA Trådfri

IKEA tilføjer Apple Homekit, Google Home og Amazon Alexa til Trådfri belysning

Det skal ikke være en hemmelighed; vi er ret begejstrede for IKEA’s nye serie af intelligent belysning (Som du kan se i vores anmeldelse her.) En af vores anker var dog, at systemet ikke fungerer med Apples HomeKit, og at man derfor ikke kan integrere det med andre intelligente dele af hjemmet som kører med HomeKit. Det udelukker derudover også at bruge Siri til at kontrollere Trådfri. Men ligesom Philips tilføjede HomeKit understøttelse til deres serie af intelligent belysning gør IKEA nu altså det samme – men ikke bare til Apple enheder og HomeKit, men også til Google Home og Amazon Alexa. Dermed vil man kunne styre belysningen med stemmen uanset hvilken digital assistent, man måtte bruge.

Klar sidst på sommeren

Opdateringen der vil medføre integration med Siri, Google Home og Alexa lander engang sidst på sommeren ifølge pressemeddelelsen fra IKEA. Da Philips opdaterede Hue medførte det, at brugerne måtte købe en ny bridge, da den gamle ikke understøttede HomeKit. Om det bliver samme problematik med IKEA Trådfri melder historien ikke noget om, så det finder vi formentlig først ud af når vi kommer tættere på opdateringen. Under alle omstændigheder gør det Trådfri endnu mere konkurrencedygtig i forhold til Philips Hue.

Om Torben Vognsen

Torben Vognsen
Grundlægger af magasinet iNPUT. Har en baggrund som producer og tilrettelægger i tv-branchen og har skrevet forbruger- og gadgetstof i en årrække for Jyllands-Posten, Komputer for Alle, Berlingske Tidende og BT. Er også fast gadgetekspert på TV2's Go' Morgen.

Se også

IKEA Augmented Reality

IKEA og Apple leger sammen om Augmented Reality

IKEA bliver blandt pionererne til at udnytte den nye Augmented Reality-funktionalitet i iOS 11. Det …