×
ElbilerTophistorie

Ikonisk Fiat ‘Topolino’ på vej som elbil

Fiat 500 'Topolino' rygtes på vej som elbil, baseret på en anden mikrobil, nemlig Citroen Ami ...

Italienere er glade for små biler og det har de altid været. Fiat 500 ‘Topolino’ var en lille bybil, der blev produceret i imponerende 520.000 eksemplarer mellem 1939 og 1955. Store tal for den tid. Nu overvejer Fiat at producere Topolino i en elektrisk variant, meddeler Automotive News.

Om den nye udgave kommer til at ligne originalen, som ses på billedet øverst, er nok tvivlsomt. Den skal nemlig baseres på et andet køretøj, der burde være kendt af iNPUTs læsere, nemlig den lille ‘ellert’ Citroen Ami.

Den originale Topolino havde 13 hestekræfter og en tophastighed på 85 km/t. Den nye udgave bliver endnu mere blodfattig. I hvert fald har Citroen Ami en motor på bare 9 kW, hvilket svarer til sølle 12 hk. Det er med andre ord ikke en bil, man har lyst til at tage uden for byskiltet.

Til gengæld bliver den med stor sandsynlighed billig. Ami har en prislap på omkring 80.000 kroner.

Bliver Topolino, der i øvrigt betyder “lille mus” på italiensk, til virkelighed, bliver det den tredje bil, der bygges på Ami-platformen. Også Opel har valgt den til sin mikro-ellert kaldet Rocks-E.

Opel Rocks-e
Opel Rocks-e er også baseret på Citroen Ami.

Citroen Ami har i øvrigt en rækkevidde på omkring 70 kilometer på det 5,5 kWt store batteri. Den kan genoplades på tre timer – ved en almindelig 220 volt stikkontakt.

Ifølge Automotive News kommer Topolino endda i en capriolet-variant. Men rygterne er endnu ikke bekræftet af Stellantis, der ejer både Fiat, Citroën og Opel.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.