×
ElbilerTophistorie

Fiat genopliver Topolino som elektrisk mikrobil

Fiat Topolino bliver den tredje bil, der er baseret på Citröens mikro-elbil Ami.

Fiat 500 er ikke nogen stor bil, men den nye Fiat Topolino er endnu mindre. Den er nemlig baseret på Citroën Ami, som læsere af dette medie vil være bekendt med. Med to sæder og en topfart på 45 km/t er der egentlig slet ikke tale om en bil, men en firehjulet motorcykel med tag.

Fiats version skiller sig ud med en nydesignet forende, fælge i retrostil og et stoftag, der kan åbnes. Ud fra billedet at dømme ser døre ud til at være ekstraudstyr.

“Fiat Topolino er lavet i byen til byen og udvider mobilitet og frihed til de yngste kunder,” skriver Fiat-ejeren Stellantis i pressemeddelelsen.

Det er dog uklart om den lille ellert vil blive solgt herhjemme, eller om den primært skal opleves under varmere himmelstrøg. Citroën Ami er vist ikke officielt til salg herhjemme, men kan dog bestilles hos en enkelt forhandler. Den koster 75.000 kroner.

Stellantis har endnu ikke delt informationer om Topolinos bestykning. Men Ami byder på 8 hestekræfter og et 18 kWh batteri, der giver en optimal rækkevidde på 75 kilometer.

I øvrigt er Topolino oprindeligt kælenavnet på den Fiat 500, der blev produceret mellem 1936 og 1955. Topolino betyder “lille mus” og er samtidig navnet på Mickey Mouse i Italien.

Fiat Topolino er ikke den første bil, der baseres på Citroën Ami. Også Opel har sin egen variant, der har fået navnet Rocks-e. Den fås, så vidt vides, ikke herhjemme.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.