×
GadgetsTeknologiTophistorie

Apple lancerer iPhone iOS 14 – her er de vigtigste nyheder!

Apple er klar med den nyeste udgave af iOS, kaldet iOS 14. Og ja, det kom faktisk til at hedde iOS 14 – ikke iPhone OS 14, som der ellers var rygter om. Vi har samlet de vigtigste nyheder her:

App library

Apple har ikke ændret særligt meget på deres hjemmeskærm de seneste mange år. Faktisk ikke siden de introducerede mapper.

Widgets

En ting, Android brugere har haft i årevis, men som iPhone brugere har måttet kigge langt efter, er såkaldte Widgets – altså små miniudgaver af programmerne på hjemmeskærmen. Men som sædvanlig har Apple givet tingene deres eget præg, og det bliver interessant at se, hvad udviklerne kan gøre med widgets på iOS.

Picture in picture

Nu kan du blive ved med at se en video imens du skifer over i en anden app for at lave noget helt andet. Det har eksisteret i årevis på iPad, men er nu altså også kommet til iOS på iPhone.

Siri er blevet klogere

Det manglede også bare – Siri er blevet klogere. Blandt andet er den blevet mere præcis – og kan også oversætte igennem en ny app kaldet Translate.

Maps har fået cykelvejledning

Apple Maps er også ved at blive voksen – og en nyhed, der vil være vigtig for mange danskere er navigation på cykel. Der er også kommet en ny funktion der kan beregne en rute der også inkluderer ladestandere undervejs.

Apple CarKey

Den nye iOS får en funktion, hvor du kan bruge telefonen som bilnøgle. Du holder bare telefonen hen i nærheden af døren for at åbne den. I første omgang kommer der understøttelse i biler fra BMW. Men det ventes at rigtigt mange nye biler får integration med CarKey.

App Clips

Har du lyst til at prøve en ny app – men har du ikke tid eller lyst til at installere den? Så kan du nu bruge App Clips – du kan endda starte de små mini apps fra en QR kode.

iOS 14 er ude i en beta udgave nu. Vi anbefaler dog, at kun brugere der har brug for iOS 14 til at teste nye apps, i stedet for reelt at installere den nye iOS 14.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.