×
GadgetsTophistorie

iOS 14 bliver annonceret i morgen – her er de vigtiste nyheder

Apple har været nødt til at aflyse den fysiske del af udviklerkonferencen WWDC i San José i år, men er til gengæld klar til at gå igang med en virtuel udgave af konferencen. Og som altid er hovedattraktionen for alle, der ikke er udviklere, keynoten der bliver holdt af Tim Cook &co i morgen aften, dansk tid. Den vigtiste del af den keynote er, for de fleste almindelige brugere af iPhone, at der kommer ny software – denne gang iOS 14. Vi har samlet nogle af de mange rygter her, så du ved hvad du kan forvente at få at vide i morgen aften.

iOS 14 bliver til iPhone OS 14

Først og fremmest kan det være, at styresystemet der kører på iPhone – og som egentlig “burde” have heddet iOS 14 – får nyt navn. Det er leakeren John Prosser, der pludselig, lidt ud af det blå, kom med et nyt navn på styresystemet: iPhone OS.

https://twitter.com/jon_prosser/status/1273639086939611136?s=20

Faktisk giver det ganske god mening, at navnet bliver ændret, for det vil bringe konsekvens ind i navnene på Apples styresystemer: tvOS, iPadOS, WatchOS og iPhone OS. Så selv om rygtet kun er kommet fra den ene kilde, tror vi egentlig på det.

Nyt på hjemmeskærmen

En af de ting, Apple har været mest kritiseret for med iOS er deres hjemmeskærm, der stort set har lignet sig selv siden det allerførste styresystem (som i øvrigt dengang hed iPhone OS). Der er rækker af ikoner, som man kan trykke på – og det er så det. Ingen widgets, stort set ingen muligheder for tilpasning og så videre.

Men det kan der blive ændret på med iPhone iPhone OS 14. Her vil du, ifølge rygterne, få mulighed for at ændre flere parametre end nu – og så kommer der endelig understøttelse af widgets i en eller anden form. Der er dog ikke helt enighed om dette – hverken om det kommer eller hvordan widgets vil blive udformet. Til gengæld er der nogenlunde enighed om, at det bliver muligt at få vist apps i en slags listevisning – lidt som det er muligt på Apple Watch.

Nye funktioner i Messenger

Messengerappen får et par nye funktioner – blandt andet får du mulighed for at “fortryde” en besked, du har sendt. Det fungerer dog sådan, at modtageren kan se, at beskeden har været der, men altså ikke, hvad der stod.
Hvis du deltager i en gruppechat er der også mulighed for at se, hvem der skriver – ikke bare, at nogen skriver. Du vil også kunne bruge @ foran et navn for at “tagge” den person.

Et par nye apps

En ny app der ser lyset for første gang i det nye system er en helt ny fitness app. Ideen er, at du via eksempelvis dit Apple TV kan få vist forskellige øvelser, og mens du så udfører øvelserne tracker Apple Watch og indrapporterer til iPhone. Appen vil have en lang række øvelser, såsom løb på løbebånd, motionscykel, yoga, dans og meget andet.

En ny augmented reality app vil også være at finde i det nye OS. Den vil blive aktiveret igennem QR koder og eventuelt de kommende AirTags. Der er dog ikke meget nyt om, hvordan den præcis kommer til at fungere – men der gættes på, at den eksempelvis vil vise detaljer om produkter på skærmen på en iPhone hvis man holder den op foran det fysiske produkt.

3. parts apps som standard

Her er en funktionalitet som mange iPhone brugere virkelig har savnet; muligheden for at sætte andet end Apples egne apps som standard. Eksempelvis vil man kunne bruge Chrome i stedet for safari når man åbner et internet link, eller Gmail i stedet for den normale mail app. Det har man kunnet på Android (Og på Mac og i Windows) stort set altid, men nu vil det altså også blive muligt på iPhone.

Udover disse nyheder er der også en grundig overhaling af Podcast appen, ligesom integration med det nye WatchOS vil betyde flere nye funktioner rundt om i styresystemet – blandt andet vil man nu kunne tracke sin søvn. Der er også vedholdende rygter om Apple CarKey, der skulle kunne fungere som dine nye bilnøgler. HomeKit får også et par nye funktioner, blandt andet vil du kunne lave night-shift med dine intelligente pærer.

Alt i alt ser det ud til at blive en ganske omfattende overhaling af styresystemet – der i øvrigt også forventes at blive mere stabilt og hurtigere.

iPhone OS 14 (eller iOS 14, hvis Apple beholder navnet) bliver annonceret i morgen aften, og forventes derefter i betaudgaver. Den første iPhone født med det nye OS bliver iPhone 12, der ventes at dukke op til september – omend, den kunne blive forsinket.

Du kan følge med i Apples Keynote her. Hvis du ikke gider sidde med under hele seancen har vi selvfølgelig opsamlende artikler klar her på iNPUT undervejs.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.