×
TeknologiTophistorie

iOS 18 har god nyhed til danskere ombord

Selv om mandagens Apple-event bød på masser af nyheder i iOS 18 og de øvrige styresystemer, blev de overskygget af Apple Intellligence. Selskabets første skridt udi kunstig intelligens. Og blandt nyhederne gemmer der sig en i iOS 18, der kan være til stor hjælp for os, der sjusker, når vi skriver beskeder og mails.

I den udviklerbeta, der allerede er blevet gjort tilgængelig, er den såkaldte QuickType-funktion nemlig blevet tilgængelig på dansk. En hjælp som engelsktalende iPhone-brugere har nydt godt af i årevis.

Vi har installeret betaen på en ældre iPhone. Og som det ses på billedet øverst, foreslås der nu ord, når man skriver beskeder. Det gør ikke alene, at der fanges flere slå- og stavefejl, men også at man kan skrive hurtigere.

iOS 18
Tastaturindstillingerne i henholdsvis iOS 17.5.1 (venstre) og iOS 18 (højre). (Fotos: iNPUT).

Funktionen “Skub for at skrive” er også ombord. Den betyder, at kan lade fingeren glide hen over tastaterne, uden at løfte den, for at stave til ord. iOS vil herefter selv rette ordet til det, systemet tror man vil skrive.

Det har naturligvis længe været muligt at installere et virtuel tastatur fra tredjepart, der kan klare opgaven. Eksempelvis Swiftkey. Men med den nye udgave af iOS er det bygget ind i hele systemet.

Læs mere: Apple lancerer iOS 18 og iPadOS 18.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.