×
TeknologiTophistorie

Apple-event mandag: Hvad kan vi forvente?

Mac mini med M2-processor, VR-headset og betaer ad libitum, inklusive iOS 16, watchOS 9, tvOS 16 og macOS 13.

Mandag klokken 19.00 dansk tid træder Tim Cook på scenen for at åbne årets udviklerkonference, WWDC 2022. Ud over nye udgaver af alle Apples operativsystemer, plejer han også at have et par overraskelser med sig. Men hvad kan vi forvente at få præsenteret i år?

Rygterne har været mange, men her prøver vi at luge ud i dem og komme med et realistisk bud på, hvad vi kan forvente …

MacBook Air med M2-prorcessor

Der er meget der peger på, at Apple vil benytte WWDC 2022 til at præsentere M2-processoren. Bloombergs Mark Gurman, der har rigtig gode venner hos Apple, er overbevist om, at M2 præsenteres mandag og siger endda, at to nye M2-computere vil blive vist frem ved samme lejlighed.

Det mest sandsynlige er, at det vil inkludere en ny MacBook Air. Air var også den første Mac der fik M1-processor, tilbage i 2020. Ifølge rygterne vil den nye Air have anderledes design, ligesom den vil kunne fås i mindst en ny farve.

Mac mini og Mac Pro med M2-processor

Det seneste rygte er opstået så sent som i weekenden. Den autoriserede Apple-forhandler B&H Photo har nemlig oprettet en produktside for den endnu-ikke-eksisterende Mac mini med M2-processor. De har også oprettet produktside for en Mac mini Tower, som kan være en reference til den ventede Apple Mac Pro med M2-processor.

Selv om Apple aldrig plejer at dele informationer med tredjepart inden events, vil en hurtigere Mac mini med M2 ikke just være noget revolutionerende skridt. Det ville også give god mening for Apple at lancere Mac Pro under WWDC 2022, som netop er et event for pro-brugerne. Maskinen blev allerede teaset under Apples event i marts, så vi ved, den er på vej.

Når det er sagt, så er der globale forsyningskædeproblemer, der også påvirker Apple i høj grad. Nogle Mac’er har nu en leveringstid på mere end to måneder. Det taler imod at der kommer så mange hardware-nyheder – og vi tror mest på MacBook Air.

Apple VR/AR-headset

Der har også været mange rygter om, at Apples VR-/AR-headset ville blive præsenteret under mandagens event. De seneste rygter peger dog på, at produktet først kommer på markedet i 2023. Man kunne spekulere i, at Apple ville vise et fungerende eksemplar frem og måske endda love en dato på et developer kit. Men det er ren spekulation.

iOS 16 og iPadOS 16

Her er to, vi med sikkerhed ved kommer. Men hvad bliver nyhederne i de to operativsystemer? En artikel fra Bloomberg fortæller, at iPadOS vil få de største forbedringer. Ifølge artiklen vil iPadOS få en “redesignet multitasking-grænseflade, der gør det nemmere at se, hvilke apps der er åbne og skifte mellem opgaver.”

Opdateringen vil også bringe nye måder at ændre størrelse på appvinduer sammen med “nye måder at håndtere flere apps på én gang.” Apples mål er at gøre iPadOS til en mere “bærbar oplevelse” i form af multitasking og vinduesunderstøttelse.

macOS 13

Websitet 9to5Mac mener, at MacOS 13 vil få navnet Mammoth og vil byde på større opdateringer, der udnytter M1- og M2-processorne. Forstået på den måde, at de nye funktioner ikke vil understøttes på ældre Intel-maskiner. Gurman hævder desuden, at Mac’en vil få en “meget tiltrængt revision af systemindstillinger for at få dem mere i overensstemmelse med indstillingerne på iOS”.

iNPUT på plads …

iNPUT er, som det eneste danske medie, blevet inviteret til WWDC 2022-eventet i Cupertino. Vi vil naturligvis forsøge at få hænderne på de eventuelle nye produkter, der vil blive præsenteret. Vil vil også opdatere med nyheder under eventet. Giv vores Facebook-side et Like, hvis du vil have nyhederne direkte i dit nyhedsfeed.

Eventet streames også via alle de sædvanlige kanaler klokken 19.00 dansk tid.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.