×
TeknologiTophistorie

I dag udkommer iOS 16

Dagen er oprandt, hvor iPhone-ejere verden over kan hente iOS 16. Nyeste version byder på forbedre låseskærm og en masse andre nyheder.

Apple præsenterede i sidste uge deres seneste iPhones. Og til at ledsage dem udkommer i dag iOS 16, som naturligvis også kan hentes til tidligere modeller.

Vi har tidligere listet, hvilke modeller der er kompatible. Listen er traditionen tro for Apple lang, så sandsynligheden for, at netop din iPhone kan hente seneste version senere i aften, er formentlig stor. Vi kan forvente, at udrulningen starter klokken 19 dansk tid, hvis Apple holder sig til procedurerne fra de tidligere år.

De største nyheder i iOS 16

Som sædvanlig har det meste af systemet fået større eller mindre opdateringer, men vi har nedenfor fremhævet de største nyheder som du kan se frem til.

Ny låseskærm

Den nye låseskærm er visuelt den absolut største nyhed. Du kan nu få vist widgets direkte på låseskærmen, der kan orientere om dagens antal skridt, vejret, og hvad du måtte have behov for. Dernæst kan udseendet konfigureres med valgfri skrifttyper og farver. Du kan derudover have forskellige varianter, som du let kan swipe imellem.

Fortryd og redigere i iMessages

Har du fået sendt noget sludder i en besked, så kan du med iMessages i iOS 16 enten redigere eller trække beskeden tilbage. Apple har i betaperioden ændret på funktionen, så modtageren nu vil kunne se, hvad du har redigeret fra.

Delt fotobibliotek

Der er nok en del familier, som bliver glade for denne funktion. Det bliver nemlig nu muligt at oprette et delt fotobibliotek, så hele eksempelvis hele familiens billeder ender i samme pulje. Funktionen er tilgængelig med op til fem deltagere, og redigerer én af medlemmerne et billede, så er det straks tilgængeligt hos alle.

Fokus på fokus-funktionen

Apple har givet Fokus-funktionen en overhaling, så den nu er systemgennemgående. Når du skifter mellem for eksempel arbejde og fritid, så påvirker det alt fra Safari til hvem der kan kontakte dig. Du kan også koble førnævnte nye låseskærme til fokus-funktionen, så de skifter afhængig af din igangværende fokusindstilling.

Foruden iOS 16, så udkommer i dag også watchOS 9 og tvOS 16. Normalt lander iPadOS samtidig, men som vi tidligere har kunne berette, så er det udskudt.

Du kan dykke ned i alle nyhederne i iOS 16 hos Apple.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.