×
TeknologiTophistorie

Batteriprocenten gør comeback i iOS 16

Batteriprocenten forsvandt da Apple indførte sin notch med iPhone X, men nu genopstår den med udgivelsen af iOS 16.

I 2017 udkom iPhone X. Den introducerede en iPhone med en front, der bestod af én stor skærm. Kun afbrudt af den famøse notch, der huser telefonens FaceID og selfiekamera. Derfor blev pladsen til ikoner i toppen markant mindre og det blev derfor et farvel, til visningen af batteriets resterende kapacitet i procent.

Nu udkommer iOS 16 snart og i seneste beta til udviklere gemte der sig en kærkommen overraskelse. Nemlig et comeback af batteriprocenten i ikonrækken øverst, hvorfor det nu ikke længere bliver nødvendigt at gå i kontrolpanelet, for at aflæse dette tal. Skal man bedømme på reaktionerne på Twitter, så har det været længe ventet.

I den nye visning i iOS 16 er procenttallet placeret inde i batteriikonet. Ikonet skifter samtidig farve afhængig af statussen. For eksempel om telefonen lader eller er i batterispare-mode. I iOS 15 og tidligere viste ikonet kun en visuel indikation af batteriets resterende kapacitet.

Visningen slås til og fra i indstillingerne, som billedet nedenfor viser. Muligheden er tilgængelig på enheder med en kamera-notch, men med undtagelser af iPhone 12 Mini, iPhone 13 Mini, iPhone 11 og iPhone XR. Årsagen hertil er ikke givet af Apple.

iOS 16 er lige nu i sine sidste betatests. Herunder også en offentlig betatest, som enhver der har modet, kan deltage i. Man skal dog være opmærksom på, at enkelte apps muligvis ikke virker.

De store nyheder i iOS 16 har vi tidligere beskrevet, men det er også versionen der lader velkendte fisk komme retur og springer over CAPTCHA-felterne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.