×
Gadgets

Kan iPhone 11 Pro erstatte et professionelt videokamera?

Videokameraet i iPhone 11 Pro har fået overvældende gode anmeldelser, men kan det erstatte et professionelt videokamera? Det undersøger en ny test.

Da DxOMark i sidste uge udgav sin anmeldelse af kameraet i iPhone 11 Pro, var det videodelen der fik de største roser. Men hvor godt er videokameraet egentlig? Det amerikanske medie CNET allierede sig med søstermediet Carfection for at finde ud af det. 

Carfection har en yderst populær Youtube-kanal, hvor de deler videoer af biler. Normalt optages videoerne typisk på DSLR-kameraer som Panasonic GH5 eller Sony FS7, men Carfection brugte udelukkende iPhone 11 Pro, da de optog en video om Ford Mustang Bullit. Der blev brugt eksterne linser fra Moment og stabiliserende hjælpemidler som eksempelvis gimbals.

Charlie Rose, der er producer for mediet, fortæller at resultatet er ”blandet”. I godt lys ser optagelserne fra iPhone fantastisk ud. Men i andre scenarier bliver det tydeligt at videoen er skudt på en iPhone, forklarer han.

– Under bil-til-bil-optagelserne, hvor Mustangen kører bag vores kameravogn, er den dynamiske rækkevidde utrolig, i betragtning af, at det kommer fra en mobiltelefon. Men så snart vi kom nærmere på nogle af detaljerne, blev støjen i skyggerne mere tydelige, siger Charlie Rose.

– Du får heller ikke den samme dybdeskarphed, som du vil kunne opnå med en større billedprocessor. Det fortæller, at det er lavet på en iPhone. Det er vanskeligt at få det filmiske look på optagelserne.

Her kan du se resultatet:

Charlie Rose siger, at oplevelsen overordnet set var ”imponerende” og at de tre linser på iPhone 11 Pro giver ”mange muligheder”. Men han er alligevel ikke meget for at bruge en mobiltelefon i sit daglige arbejde:

– I øjeblikket kan jeg ikke se os bruge mobiltelefoner regelmæssigt på optagelser. Jeg ser dem som en potentiel backup, hvis der sker fejl på det andet udstyr. iPhone 11 Pro kan bestemt ikke erstatte vores avancerede kameraer med større sensorer – og jeg tror ikke det bliver tilfældet før de introducerer en enorm sensor, der kan give bedre dybdeskarphed i optagelserne, siger Rose. 

Her er en video med behind-the-scenes-optagelser fra testen:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.