×
ElbilerTophistorie

Kia EV5 får 313 heste i stalden

Kia har smidt detaljer om den nye EV5 på disken – og toppet op med fotos af konceptbilerne EV3 og EV4.

Kia har netop bekræftet sin tredje elbil i Europa, Kia EV5. SUV’en, der er lillesøster til EV9, blev vist frem i april i Kina, som en kinesisk model. Men på mærkets årlige Kia EV Day blev det afsløret, at den også kommer til Europa.

Desuden viste Kia to nye konceptbiler i form af crossoveren Kia EV3 og sedanen Kia EV4. Alle tre nye modeller er mindre – og billigere – end dem, Kia har på menuen nu.

EV5 vil blive bygget på koncernens dedikerede elbilplatform E-GMP og den vil kunne fås i adskillige varianter, der differentierer fra område til område. Præcis hvilken sammensætning vi får i Europa er endnu uvist. Men den ser ud til generelt at komme i tre varianter: standard, long-range og long-range AWD.

I Kina fås den med batteripakker på henholdsvis 64 kWh og 88 kWh, mens koreanerne må nøjes med 58 kWh og 81 kWh. Som sagt ved vi ikke, hvilke udgaver der kommer til Europa, men mon ikke det bliver de store batteripakker?

Kia EV5

Standardmodellen med en 64 kWh-batteripakke og en motor med 218 hk (160 kW) forventes at få en rækkevidde på omkring 530 kilometer. Long-range-modellen har et 88 kWh-batteri og samme motor med 218 hk (160 kW), og målet er en rækkevidde på 720 kilometer.

Long-range AWD-modellen får en 88 kWh-batteripakke og en samlet ydelse på 313 hk (230 kW) med 218 hk-motor forrest og en 95 hk-motor bagest. Den får en rækkevidde på 650 kilometer.

Kun 400 volt-teknologi

I modsætning til sine større søskende har EV5 ikke 800 volt-tekologi ombord. Af sparehensyn får den kun 400 volt-teknologi. Det skal holde prisen nede. Men betyder naturligvis lavere ladeeffekt, sandsynligvis bliver den på omkring 125 kW.

Alle udgaver af EV5 vil være udstyret med et “avanceret varmepumpesystem”, ligesom de vil have i-Pedal drive og V2L ombord.

Kia EV5
Et kig indenfor i EV5.

Indenfor har Kia EV5 to 12,3 tommer store skærme, samt “banebrydende infotainment- og opkoblingsteknologi, som øger effektiviteten og komforten på enhver køretur, mens personerne i bilen på sikker vis kan fordybe sig i det digitale univers under kørslen” (citat: Kia). Et head-up display er også en mulighed, men ikke standard.

Kia EV3 og EV4

Ud over EV5 viste sydkoreanerne også to nye konceptbiler frem, nemlig crossoveren Kia EV3 og sedanen Kia EV4. Endnu er der ingen tekniske informationer om disse.

Priserne er naturligvis endnu ikke fastsat, men Kia siger, at de tre nye modeller EV3, EV4 og EV5 vil blive prissat mellem 35.000 og 50.000 dollars (245.000 – 350.00 kroner).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.