×
ElbilerTophistorie

Kia laver ny elbil med Porsche-ydelse

Kia CV hedder koreanernes kommende elbils-flagskib, der er udrustet med 800-volt teknologi og går fra 0 til 100 på bare tre sekunder.

Det er ved at være nogle dage siden at lavprismodellen Kia Pride banede vejen for Kia i Danmark. I dag er det sydkoreanske mærke med fremme i bussen, når det handler om el- og pluginhybrider. Det næste skridt tages i 2021, når Kia lancerer en fuldt elektrisk topmodel der er udstyret med flere interessante nyheder.

Den nye elektriske crossover kaldes Kia CV, men den vil sandsynligvis ændre navn inden lanceringen. Designet er inspireret af konceptbilen Imagine, der blev vist frem sidste år, men det vil ikke en direkte kopi, fortæller Auto Express.

Kia CV skal fungere som bilproducentens brand-builder. Den vil være baseret på en helt nyudviklet platform, døbt E-GMP, der er forbeholdt elbiler og den vil få ”næste generation af opladningsteknologi”, hvilket formentlig betyder hurtig opladning på et nyt niveau.

Præcis hvad det betyder, er endnu uvist, men Kia har bekræftet, at bilen vil få en rækkevidde på ”omkring 300 miles”  (482 kilometer) og vil kunne oplades på under 20 minutter. Den vil fungere sammen med Ionitys 350 kW hurtigladere, loves det.

Interessant er det også, at CV vil være udrustet med den samme 800-volt arkitektur som bruges i Porsche Taycan. Den hurtigste version af CV’eren vil kunne accelerere fra 0 til 100 kilometer i timen på mindre end 3 sekunder, loves det. Og det vil i sandhed være et helt nyt præstationsniveau for den sydkoreanske bilproducent.

Vi gætter på, at prisen på bilen ligeledes vil sætte nye standarder for mærket – vel at mærke i den tunge ende af pengepungen – men det ved vi intet om endnu.

Koreanerne har generelt planer om at udvide antallet ef elektriske modeller fra to til 11 inden for de næste fem år – og sigter efter at snuppe en global markedsandel på 6,6 procent af det samlede elbilsalg.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.