×
ElbilerTophistorie

Kia planlægger elektrisk miniaturebil med lav pris

Kia planlægger at lancere en elektrisk mikrobil, der skal konkurrere mod Citroën Ami – og offentlig transport.

Kia går med planer om at lancere en rent elektrisk miniaturebil, der skal være en direkte konkurrent til Citroën Ami, fortæller Kias europæiske direktør i et interview med AutoExpress. Tanken er, at bilen – ligesom Ami – skal kunne lejes af forbrugerne gennem en app og til en pris, der gør den interessant som et alternativ til offentlig transport i større byer.

Citroën Ami – som vi har skrevet om her – har skabt masser af omtale efter at konceptet blev lanceret i Frankrig tidligere på året. Ami kan lejes til en pris på bare 18 euro – 134 kroner – om måneden og er altså et reelt alternativ til et buskort. Kia vil med sin miniaturebil forfølge samme strategi.

Sydkoreanerne tror, at forbrugere i storbyerne – forstærket af corona-pandemien – vil fravælge offentlige transportmidler i fremtiden, og den nye miniaturebil skal være alternativet.

– Folk vil føle sig trygge i dag. Vi så det meget tydeligt i en undersøgelse, der blev foretaget efter coronavirus i Kina. Den viste, at folk var rykket fra offentlig transport til privat transport. Fra 34 procent før krisen til 65 procent efter. Årsagen er fordi de føler sig trygge i deres bil, og de føler sig utrygge i offentlig transport. Jeg tror, at hvis folk havde et valg i London, ville de vælge at køre deres egen bil, siger Emilio Herrera, der er COO hos Kia Motors Europa.

Tidligere i år indledte Kias søsterbrand Hyundai et samarbejde med det Los Angeles-baserede firma Canoo. Sammen skal de udvikle en fælles platform til små, urbane og autonome elektriske køretøjer. Det er uvist om Kias miniaturebil skal bygges på den platform, men det ville være oplagt – og Herrera fortæller da også, at både miniaturebilen og udlejningsplatformen skal ”deles” med Hyundai.

– Ideen med dette projekt er, at det skal være globalt, ikke kun for Europa. Det vil have synergieffekter for at sikre, at dette køretøj vil være tilgængeligt til en meget billig pris for forbrugerne, siger Emilio Herrera.

Endnu er miniaturebilen fra Kia kun på projektstadiet, så der er hverken dato eller specifikationer på bilen – men AutoExpress mener at vi snakker om en lancering i 2022. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.