×
Mobil og tablets

Knoxlabs Knox V2

Mens vi alle går og venter spændt på de store forkromede Virtual Reality-headsets, har amerikanske Knoxlabs lavet en noget billigere her-og-nu-løsning. Knox V2 er ikke andet end en papæske med to linser. Til gengæld er den lavet, så den overholder Googles såkaldte Cardboard-specifikationer, hvilket betyder, at den kan bruges til at vise Virtual Reality.

Det geniale er egentlig ikke i papkassen, men i Google Cardboard. Al Virtual Reality-trylleriet sker i mobilen i stedet for i konsollen eller på computeren. Mobilen har allerede bevægelsessensorer, skærm og forholdsvis hurtig regnekraft. Start Cardboard-app’en, placer mobilen foran linserne og hold æsken op foran øjnene, så er du i VR-land. Mobilens sensorer opfanger, når du drejer hovedet og kigger op og ned, så du kan kigge rundt i en komplet ny verden i realtid. Det er en meget overbevisende oplevelse.

Selve æske ankommer halvsamlet. Det eneste, du skal gøre, er at folde siderne ud og placere mobilen. Mobilen placeres en i fem millimeter dyb dertil indrettet sprække og sættes i spænd mellem pappet ved hjælp af velcro. Man skal sørge for at spænde den stramt, for der er ikke andet, der forhindrer mobilen i at falde ud af siderne. Ikke at det skete for os i testperioden, men hvis brillen kommer i hænderne på et barn eller en uopmærksom sjæl kan det være et problem. I både View-Master VR og Gear VR lukkes mobilen inde i et specielt rum, der låses helt af med en klemme – og det er en noget mere sikker løsning for mobilen. Knox V2 er naturligvis heller ikke lige så holdbar som sine plastikkonkurrenter. Men det værste er dog alligevel komforten; pappet skærer på næseryggen og det ødelægger oplevelsen.

I modsætning til tidligere modeller har Knox V2 indbygget en lille knap, der aktiverer mobilens skærm, når der trykkes på den. Dermed lever den op til de seneste Google Cardboard-specifikationer. I en app som House of Terror VR bruges knappen til at gå fremad, mens man udforsker huset. Men generelt: Er man til krymmel, er det ikke papudgaven fra Knox V2, man skal gå efter. Det er en basismodel, der er lavet for at skulle sælges så billigt som muligt. Man kan så diskutere om 120 kroner for et stykke udstandset pap er billigt! Det synes vi egentlig ikke.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.