Pixel
Teknologi

København har fået nyt tech-hotel på Rådhuspladsen

Tablets, der styrer alle funktioner på hotelværelset, gratis wifi til filmstreaming samt ind- og udtjekning via automater. citizenM er kommet til Danmark.

Et stenkast fra Rådhuspladsen, Axel Towers og Dagmarbiografen har Danmark fået sit første hotel fra konceptkæden citizenM, der udnytter teknologien til at levere billige(re) hotelværelser til kunderne. Man kan tjekke både ind og ud via automater og hvert værelse er udstyret med en tablet – citizenM kalder dem for MoodPads – der kan styre forskellige funktioner.

For eksempel kan man fra sengen regulere temperatur, ændre lyssætning med et udvalg af farver, trække gardinerne til og fra, vælge og se gratis film eller bare skabe den perfekte stemning for romantik eller afslapning, skriver kæden i en pressemeddelelse.

citizenM
Værelse på citizenM-hotellet på Rådhuspladsen.

Alle værelser på hotellet er indrettet med møbler fra schweiziske Vitra, hvor der indgår et udvalg af både Verner Panton og Jasper Morrison. I det hele taget vægter kæden lokal kunst højt: bygningen er indtil åbningen prydet af portrætfotografier af københavnere, taget af fotografen Marie Hald. Troels Aagaard skabt indgangs-vægmalerier, og både HuskMitNavn og Ditte Ejlerskov har bidraget med kunst til hotellet.

Det første citizenM-hotel åbnede ved Amsterdams Schiphol lufthavn i 2008 og hotellet i København er det første i Skandinavien. Det har 238 værelser og priserne starter ved 730 kroner. Men det er også muligt at få et (næsten) gratis kig; hotellets tagterrasse er åben for alle, der har lyst til at nyde en drink og udsigten over København.

Hotellets døre åbnes efter planen den 3. december.