Teknologi

Kongressen vil beholde Huawei-restriktioner

En gruppe amerikanske senatorer vil forhindre Trump i at løsne grebet om Huawei uden at spørge kongressen om lov først.

Slagsmålet mellem Huawei og USA har taget en ny drejning, idet en gruppe senatorer nu vil forhindre Trump-administrationen i at løsne det stramme greb om det kinesiske firma. I slutningen af juni fortalte Trump ellers, at han var villig til at løsne restriktionerne på Huawei, så de igen vil være i stand til at handle med amerikanske firmaer.

Senatorerne vil have gennemført lovgivningen ved navn Defending America’s 5G Future Act, der vil betyde, at Trump skal spørge kongressen om lov inden han kan give Huawei lov til at handle med amerikanske virksomheder. Trump vil heller ikke umiddelbart kunne fjerne Huawei fra den sorte liste, Entity List, der har givet kineserne så mange udfordringer. Det skriver The Verge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Senatorerne har ifølge The Verge længe forsøgt at blokere kinesiske televirksomheder Som Huawei og ZTE fra det amerikanske marked. En af senatorerne, republikaneren Mark Rubin, kalder den slækkede linje over for Huawei for en “katastrofal fejltagelse”.

En anden fra gruppen, republikaneren Tom Cotton, er endnu mere skarp i tonen:

“Huawei er ikke nogen normal forretningspartner for amerikanske virksomheder, det er en front for det kinesiske kommunistparti. Vores lovforslag styrker præsidentens beslutning om at placere Huawei på en blacklist for teknologi. Amerikanske virksomheder bør ikke sælge vores fjender de værktøjer, de vil bruge til at spionere på amerikanere, “siger Cotton.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.