Teknologi

Huawei frygter halvering af smartphonesalget

Trumps handelskrig mod Kina gør ondt på Huawei. Rigtig ondt. Firmaet forbereder sig på et drop på mellem 40 og 60 procent i salget af smartphones til Vesten.

Den sidste måned har været et mareridt for Huawei og nu begynder det at gøre rigtig ondt på den kinesiske gigant. Firmaet forbereder sig på et fald på voldsomme 40 til 60 procent i internationale smartphone-forsendelser i år – og kineserne overvejer simpelthen at droppe lanceringen af Honor 20, skriver Bloomberg, der citerer folk der er ”bekendt med sagen”.

Honor 20 sættes til salg i flere europæiske lande på fredag den 21. juni, men Huaweis ledelse vil overvåge lanceringen nøje og sørge for at afbryde leveringerne, hvis telefonen sælger lige så dårligt, som forventet, hævdes det i artiklen.

Situationen er uheldig for Huawei, der de seneste år har stormet op ad salgslisterne, så de nu kun overgås af Samsung i antallet af solgte telefoner. Apple har de overhalet for længst. I april måned satte firmaet eksempelvis rekord, med en markedsandel på 23 procent af det danske smartphonemarked.

Siden Trump i maj måned satte Huawei på sin såkaldte ”entity list” står Huawei overfor en situation, hvor de risikerer at miste adskillige leverandører af både processor og software. Og selv om Huawei har musklerne til selv at producere både hard- og software, vil det tage firmaet tid at komme igang.

Så sent som i sidste uge registrerede den kinesiske gigant navnet på det operativsystem, der i værste fald – hvis der ikke findes en løsning med Google – skal afløse Android-styresystemet på firmaets fremtidige telefoner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.