Teknologi

Huawei vokser på trods af amerikanske sanktioner

På trods af amerikanske sanktioner er det lykkes for Huawei at hæve omsætningen og indtjeningen i første halvdel af 2019, men fremtiden ser mere dyster ud.

Det vil være synd at sige, at kinesiske Huawei har haft vinden i ryggen det sidste halve år. Alligevel kan firmaet i dag præsentere et regnskab for første halvår 2019, med en omsætningsstigning på hele 23%. Huawei omsatte for 401,3 milliarder yuan, hvilket svarer til lige knapt 391 milliarder kroner – og mængden af smartphones, der blev sendt til partnere og forhandlere, steg med 24 procent til 118 millioner enheder.

Profitmargenen for de seks måneder var på 8,7% fortæller Bloomberg.

Der er dog bred enighed om, at det næste halve år kan komme til at gøre rigtig ondt på Huawei, hvis ikke de amerikanske restriktioner løftes. De amerikanske sanktioner trådte i kraft i maj og har altså ikke haft fuld effekt på halvårsregnskabet.

Under fremlæggelsen af regnskabet advarede den kinesiske gigant da også om, at firmaet står over for vanskeligheder, der kan ramme væksten på kort sigt. Og så sent som i sidste måned sagde grundlæggeren, Ren Zhengfei, at sanktionerne kan koste den kineserne mere end 200 milliarder kroner over de næste to år.

Huawei forbereder sig

I slutningen af juni antydede den amerikanske præsident, Donald Trump, at sanktionerne mod kineserne kunne blive lettet. Men kort tid efter meddelte en række amerikanske senatorer, at de vil stille sig imod – og foreslår en ny lov, der skal forhindre Trump i at lette grebet om kineserne uden at spørge kongressen om lov først.

Ifølge nyhedstjenesten forbereder Huawei på det værste scenarie – at de fortsat ikke kan købe de komponenter og den teknologi, der er brug for, for at drive deres smartphone og netværksbutik – ved at flytte ikke mindre end 10.000 medarbejdere over på treholdsskift, der skal arbejde på alternativer til amerikansk software og komponenter.

Læs også:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.