Teknologi

USA: Huawei har bygget bagdøre i 4G-netværket

Det officielle USA bliver nu mere specifik omkring anklagerne mod Huawei, der kulminerede i et forbud mod salg af teknologi til kineserne.

Sikkerhedsfolk fra det officielle USA tager nu bladet fra munden og uddyber, hvorfor Huawei er havnet på den sorte liste. De hævder, i en artikel i Wall Street Journal, at kineserne har indbygget bagdøre i netværksudstyr over hele verden.

USA har igennem længere tid øget sanktionerne mod Huawei – i maj kulminerede det, da Trump forbød amerikanske virksomheder at sælge teknologi til virksomheden. Men præcis hvad de amerikanske anklager mod den kinesiske gigant bygger på, har været uvist.

I artiklen bliver det en smule mere konkret. Det hævdes, at Huawei har indbygget og vedligeholdt bagdøre i netværkshardware helt tilbage til 2009 – og altså 4G-udstyr, som blandt andet er installeret i Danmark. Der leveres stadig ikke konkrete beviser, men det er første gang officielle talsmænd har været konkrete.

– Vi har beviser på, at Huawei har muligheden for hemmeligt at tilgå sensitiv og personlig information i de systemer, de vedligeholder og sælger rundt om i verden, siger den amerikanske sikkerhedsrådgiver Robert O’Brien til avisen.

Han hævder samtidig, at teleselskaberne ikke er klar over, hvor meget adgang Huawei i virkeligheden har. Der er dog ingen indikationer på, at Huawei nogensinde har udnyttet de muligheder.

Herhjemme har Huawei leveret både hardware og vedligehold af TDCs 4G-netværk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.