Teknologi

Kunder i tusindvis flygter fra TDC

Kvartalsregnskabet fra TDC viser et firma i voldsomme problemer. Både tv- og bredbåndskunder flygter i tusindvis fra selskabet.

Der er ikke meget at glæde sig over i det seneste kvartalsregnskab fra telegiganten TDC. Regnskabet blev præsenteret torsdag morgen og det viser, at TDC har svære udfordringer. I løbet af bare tre måneder har mere end 19.000 tv-kunder enten klippet kablet eller flyttet til en anden udbyder. Samtidig har 13.000 bredbåndskunder sagt farvel til TDC i samme periode.

Kundeflugten er naturligvis gået ud over omsætningen, der er faldet med knapt 3 procent til 4,2 milliarder kroner i forhold til samme periode sidste år – og overskuddet er skrumpet med 63 procent fra 261 millioner til 97 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge TDC er der dog også en anden grund til at overskuddet er skrumpet; selskabet har brugt mere end 1 milliard kroner på investeringer. Særligt til fiberudrulninger og forberedelser til 5G-netværket. I marts måned lovede den daværende topchef, Allison Kirkby, at TDC ville have et landsdækkende 5G-netværk allerede i 2020.

Allison Kirkby er i øvrigt siden smuttet fra firmaet til fordel for Telia. 

Det er ikke bare tv- og bredbåndskunder, der siger farvel til telegiganten. Regnskaberne viser også, at selskabet har færre mobil- og fastnetkunder end i forrige kvartal.

Back to top button