×
ElbilerTophistorie

Ladestationer vandaliseret af kobbertyve

I Sverige har mindst 25 ladestandere fået klippet kablerne de seneste dage. Sandsynligvis er det kobbertyve, der har været på spil.

En smagløs “trend” har bredt sig i Stockholmsområdet den seneste uge. På mere end 25 ladestandere er elbilsejere nemlig blevet mødt af overklippede kabler. Kablerne er klippet med et rent snit og hærværksmændende efterlod kun en lille stump. Resten af kablet har de taget med sig. Det fortæller Teknikväckan. Det er sandsynligvis kobbertyve, der har været på spil.

Mindst tolv forskellige ladestationer er blevet ofre for hærværket. Det ser ud til at gerningsmændene følger en rute fra det sydlige Stockholm og op til Uppsala, hvor det gik ud over Tesla SuperCharger-stationen i Fullerö.

Den svenske elbilsblog, Guiden om Elbil, har været forbi SuperCharger-stationen for at filme fra gerningsstedet. Den video kan ses længere nede på siden.

Ladekablerne indeholder en vis mængde kobber, men ifølge kilder som Teknikväckan har talt med, burde det ikke være nok til at tiltræde kobbertyve. Men det er samtidig den eneste forklaring, der virker logisk, hedder det samtidig.

Alternativt er det politisk motiveret. Tilbage i foråret 2020 brændte konspirationsteoretikere 5G master af i England, fordi de troede at 5G var skyld i corona. “Trenden” spredte sig siden til Holland.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.