TeknologiTophistorie

Nu forvises el-løbehjulene fra København

Fremover kan du ikke finde el-løbehjul på gaderrne i den indre København eller i brokvartererne. Nu skal de lejes og afleveres i butikker.

Skæbnen for de omdiskuterede el-løbehjul i hovedstaden er nu afgjort. Torsdag aften blev der indgået en aftale i Københavns Borgerrepræsentation, der betyder, at løbehjulene ikke længere må opstilles i store dele af byen. Det betyder, at man fremover ikke længere kan finde og leje et løbehjul direkte på gaden. I stedet skal de lejes i bestemte forretninger.

– Det, vi har vedtaget, er, at løbehjulene ikke længere må stå på kommunale arealer i Indre By og de indre brokvarterer, siger Rune Dybvad (S), der også er medlem af Teknik- og Miljøudlvaget, til TV 2 Lorry.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har længe skabt stor frustration blandt nogle borgere, at løbehjulene har fylder i gadebilledet og generer andre trafikanter. Løsningen bliver, at køretøjerne ikke længere må stilles på veje og gader. I stedet skal de kunne lejes i en forretning, hvor de også skal afleveres igen. Det er altså slut med at smide løbehjulet, når man når destinationen.

Voi, Lime og Tier, der lejer løbehjulene ud, har i de seneste måneder via selvjustits i indført en række tiltag, der skal mindske generne fra løbehjulene. Eksempelvis har Voi lukket for sine el-løbehjul i nattetimerne for at stoppe spirituskørsel. Firmaerne har også tilbudt at oprette parkeringspatruljer, der skal rydde op i løbehjulene, hvis de blokerer veje og fortove. Men tiltagene kommer for sent, mener Rune Dybvad.

– De har haft alt tid i verden. Desværre er det her fem minutter i 12, at de kommer med de udspil, siger han.

Ingen af de tre store udlejningsfirmaer har på nuværende tidspunkt reageret på de nye regler.

el-løbehjul
I dette område bliver det forbudt at stille løbehjul (foto: TV 2 Lorry).

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button