Fremtidens HjemTophistorie

Lidl smarthome går HomeKit-vejen

Supermarkedskæden Lidl supplerer sine smarthome-produkter med en ny Zigbee-hub, der understøtter Apple HomeKit.

For halvandet år siden satte supermarkedskæden Lidl smarthome-produkter på hylderne. Nu supplerer de med en ny Zigbee-hub, der kan tale med andre enheder via Apples HomeKit-standard. Tidligere har Lidls hub kun fungeret sammen med Googles økosystem.

HomeKit gør det blandt andet muligt at benytte Siri som digital assistent til at stemmestyre andre HomeKit-enheder – ikke bare dem, man kan købe hos Lidl.

Den nye hub kommunikerer via Zigbee og har en ethernet-port, der skal tilsluttes routeren og mikro-USB til strøm. Den er 89 x 89 x 23 millimeter stor.

Lidl
Den nye Homekit-hub fra Lidl.

Efter at være startet alene med intelligente LED-pærer a la Philips Hue, har supermarkedskæden udvidet smarthome-sortimentet en hel del. De sælger nu også LED-lysbånd, bevægelsessensorer og USB-stikdåser. Den nye hub er endnu ikke at finde på den danske hjemmeside, men den kan findes på den tyske ditto. Den sælges for 24,99 euro, hvilket svarer til 186 kroner.

Lidl smarthome-produkter betjenes via app’en Lidl Home, der kan fås til både Android og iPhone.

Det oplyses ikke, om de eksisterende smarthome-produkter firmwareopdateres til Homekit eller om de forbliver Google Home-kompatible.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.