×
ElbilerTophistorie

Firma bag solcelle-elbil erklæret konkurs

Blot få uger efter præsentationen af Lightyear 02 har det hollandske selskab bag solcelle-elbilen erklæret sig konkurs.

Ambitionen var at skabe en elbil med en rækkevidde på 800 kilometer og en prislap på under 40.000 euro. Altså knapt 300.000 kroner. Men nu har selskabet bag ambitionen erklæret sig konkurs. Det er ellers ikke mere end få uger siden, at Lightyear 2 blev præsenteret under CES-messen i Las Vegas.

Konkursen kommer blot tre dage efter at det hollandske selskab meldte ud, at de ville stoppe produktionen af deres første solcellebil, Lightyear 0, for at koncentrere kræfterne om netop Lightyear 2.

I en udmelding beklager hollænderne konkursen:

“Lightyear beklager at skulle offentliggøre denne meddelelse til alle medarbejdere, kunder, investorer og leverandører og vil arbejde tæt sammen med kuratoren og alle de mennesker, der er involveret og håber på deres forståelse og støtte. Kuratoren vil i den kommende periode fokusere på medarbejdernes og kreditorernes stilling samt vurdere, hvordan Lightyear-konceptet kan videreføres”.

Electrek skriver, at selskabets eneste håb er, at nogen vælger at købe firmaets intellektuelle ejendom  immaterielle rettigheder og give bilen en chance. Det er også en mulighed at omgruppere og samle flere midler til at fortsætte, men det vil tage år.

Pressede solcelle-biler

Lightyear 2 er ikke den eneste solcelle-elbil, der er på vippen. Tyske Sono Motors måtte i december spørge potentielle købere om hjælp, for at få mulighed for at realisere deres Sono Sion solcellebil.

#savesion-kampagnen har indtil videre indbagt Sono Motors mere end 47 millioner euro (350 mio. kroner). Det er dog kun halvdelen af målet, hvis Sion-produktionen skal kunne fortsætte.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.