ElbilerTophistorie

‘Billig’ solcellebil med 800 km rækkevidde

Lightyear 2 skal udstyres med solpaneler, der hjælper til en rækkevidde på 800 kilometer. Den får en prislap på under 40.000 euro.

Hollandske Lightyear har for nyligt startet produktionen af solcellebilen Lightyear 0, der med en pris på 1,8 milliner kroner er i den dyrere ende. Men selskabet har allerede udviklet den næste model, kaldet Lightyear 2, og den får en væsentlig lavere pris.

Ifølge hollændernes hjemmeside er målet nemlig, at den skal have en startpris på under 40.000 euro – altså mindre end 300.000 kroner. Planen er, at bilen skal gå i produktion i midten af 2025.

Ligesom 0’eren vil den nye, biligere model være beklædt med solceller. Selskabet fortæller:

“Lightyear 2 er solcelleelektrisk. Med et integreret lag af solceller, der forlænger dine rejser, kan du køre over 800 kilometer før din næste stikopladning. Til korte og mellemstore ture vil Lightyear 2 endda kunne opretholde sig selv uden en stikkontakt i syne. Forestil dig, at du er løsnet fra elnettet og kører på gratis, ren solenergi alene.”

Solcellerne gør bilen til en af de elbiler, der har det mindste energifodaftryk på markedet. Emissionerne fra den over hele dens levetid er kun halvt så stor som emissionerne fra konventionelle elbiler, hævder Lightyear.

Der er endnu ikke nogen informationer om batterier, motorstørrelse eller bilens øvrige tekniske bestykning. Men ifølge hjemmesiden vil vi se mere til Lightyear 2 i løbet af sommeren. På hjemmesiden kan man i øvrigt skrive sig op til mere info, når det kommer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.