×
ElbilerTophistorie

Dropper solcellebil – Sono Motors giver op

Redningsforsøg lykkedes ikke; nu kaster tyske Sono Motors håndklædet i ringen og dropper solcellebilen Sono Sion.

Tyske Sono Motors aflyser sine elbilsplaner og dropper solcellebilen Sono Sion. I stedet vil selskabet, efter krav fra investorerne, fokusere helt på at producere solceller. Det skriver Sono Motors i en pressemeddelelse.

“Vi er ekstremt kede af, at vi har afsluttet Sion-programmet, da vi var så tæt på at få det på gaden,” skriver virksomheden.

Sono Sion, som vi flere gange har skrevet om, var tænkt som en budgetvenlig, praktisk og miljøvenlig elbil. Indbyggede solceller skulle gøre det muligt for bilen at oplade sig selv.

Men virksomheden har længe været i økonomiske problemer. I december måned stod virksomhedens ledere frem og sagde, de havde fejlet. Samtidig spurgte de potentielle købere om økonomisk hjælp, for at få mulighed for at realisere solcellebilen. 20.000 mennesker havde forudbestilt Sono Sion og de blev nu bedt om at indbetale beløbet for hele bilen.

solcellebil
I december bad Sono Motors kunderne om penge for en bil, der ikke var produktionsklar.

Kampagnen, #savesion, kørte stadig frem til februar i år, men pengene ser ikke ud til at have været nok. Det er ikke klart, hvor mange forudbetalinger, der er kommet ind, men kilder drejer det sig 1.200. Virksomheden havde brug for mindst 3.500 fulde betalinger for bilen for at fortsætte med at udvikle den.

Læs også: Solcellebilen Lightyear 2 overlever konkurs.

Nu når der ikke er nogen Sono Sion, vil reservationsgebyrerne blive betalt tilbage til kunderne gennem en tilbagebetalingsplan.

Sono Motors er ikke alene om at have problemer med at realisere en solcelle-baseret elbil. Hollandske Lightyear har også netop været gennem en konkurs, men her ser det ud til, at bilen overlever på trods.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.