×
Teknologi

macOS Catalina er ude – her er de mest spændende nye funktioner

Der er kommet nye funktioner til din Mac-computer. Apple har i dag frigivet macOS Catalina; her er en oversigt over de mest spændende nye funktioner.

Igennem de seneste uger har det stået klart, at macOS Catalina var lige på trapperne – og i aften, dansk tid, har Apple så endelig frigivet styresystemet til sine computere. Opdateringen indeholder en stribe interessante nyheder, såsom Apple Arcade, Sidecar, Skærmtid og Dark Mode.

Her er en hurtig oversigt over de væsentligste nye funktioner:

Sidecar, er en ny funktion der gør det muligt at bruge en iPad som en ekstra skærm til Mac-computeren. Det fungerer trådløst og ud over skærmareal er det også muligt at bruge iPad’en som en tegneplade sammen med Apple Pencil.

macOS Catalina
Via Sidecar kan iPad’en bruges som ekstra skærm.

Apple Arcade, er Apples nye gamingtjeneste der giver adgang til mere end 100 forskellige spiltitler på tværs af enheder. Start et spil på Mac’en eller på Apple TV og spil videre på iPhone i bussen. Tjenesten koster 39 kroner om måneden i abonnement og kan deles af op til seks familiemedlemmer.

Separate apps til Musik, TV og Podcasts. Det efterhånden så tunge iTunes er blevet splittet op i mindre bidder. I Catalina er der separate apps til musik, tv/film og podcasts. Skal du finde en tilsluttet iPhone eller iPad gøres det fremover direkte i Finder.

Skærmtid blev introduceret sidste år med iOS 12 til iPhone og iPad, men nu kan den også bruges på computeren til at give dig dårlig samvittighed over, hvor lang du bruger foran skærmen(e) – og endnu værre – på hvad.

Find, hedder den nye app, der afløser både Find min iPhone og Find Venner. Den har samme funktionalitet, brugerfladen er blevet noget mere lækker og så kommer der muligvis snart lidt ekstra i posen i form af Apple Tags, der også skal kunne findes via Find.

Opdaterede apps. Apple har givet en håndfuld af de medfølgende apps / programmer en overhaling, så der er pænere, nemmere at finde rundt i og har fået flere funktioner. Eksempelvis Fotos, Noter, Påmindelser, Mail og Safari.

macOS Catalina kan hentes fra App Store på Mac via dette link. Opdateringen er gratis og kan installeres på stort set alle Mac-computere der er kommet i handelen efter 2012.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.