×
Teknologi

Ny funktion i macOS forlænger batteriets levetid

Apple har opdateret macOS Catalina med en ny funktion, der skal forlænge batteriets levetid på den lange bane – men kan gøre den kortere nu og her.

Apple har udsendt macOS Catalina 10.15.5 og den helt store nyhed er funktionen Batteritilstand, der er lavet til at forlænge batteriets levetid; i hvert fald på den lange bane. For den kan også resultere i kortere levetid mellem opladninger.

Litium-ion-batterier, som det der sidder i MacBook-computerne, slides langsomt ned med alderen; evnen til at holde på strøm forringes. Den nye Batteritilstand er skabt til sløve den proces ned, så batteriets opladningskapacitet forlænges. Det gør Apple ved at overvåge batteriets temperaturhistorik og opladningsmønstre.

”Baseret på de målinger, administrationen af batteritilstand indsamler, kan den reducere batteriets maksimale opladning i denne tilstand. Dette sker efter behov for at sikre, at batteriet oplades til et niveau, der er optimeret til din brug, hvilket reducerer slitagen på batteriet og sænker dets kemiske aldring,” skriver Apple.

Kan give kortere levetid mellem opladninger

Apple advarer samtidig om, at den nye funktion faktisk kan give kortere batterilevetid mellem opladninger. Det skyldes, at batteriets faktisk kapacitet er blevet lavere.

“Selv om administration af batteritilstand forlænger batteriets levetid på langt sigt, kan funktionen også reducere den tid, din Mac kører på en enkelt opladning, når der er anvendt kapacitetsbegrænsninger.”

Hvis din prioritet er at få din bærbare Mac til at holde så længe som muligt, inden du skal oplade den, kan du slå Batteritilstand fra. Men det går så ud over batteriets levetid på den lange bane.

Batteritilstand er automatisk aktiveret på alle nye MacBook-maskiner – og aktiveres også automatisk, når macOS Catalina 10.15.5-opdateringen installeres på nyere maskiner (efter 2016).

Sådan slås funktionen til og fra:

  1. Vælg Systemindstillinger og klik på Energibesparelse.
  2. Klik på Batteritilstand.
  3. Fravælg Administration af batteritilstand ig klik derefter på OK.
macOS
Batteriet på undertegnedes computer træner til udskiftning.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.