×
Fremtidens HjemTophistorie

Magnetisk persienne med Matter ombord

Smart Frame monteres magnetisk, lades op via solen og kan tale med andre via Matter-standarden.

Har du et ovenlysvindue, der træner til solafskærmning? Så har det hollandske firma Coulisse en ret smart løsning. På den netop afsluttede R+T messe i Stuttgart præsenterede de Smart Frame. En intelligent persienne der kan monteres magnetisk på selv skrå vinduer.

Men ikke nok med det. Smart Frame er udviklet i samarbejde med Tyske Eve, der har leveret den motor, der driver rullegardinet. I kraft af det understøtter rullegardinet Matter-standarden, der bruges til at “snakke” med andre intelligente enheder.

Og så kan det indbyggede batteri oplades ved hjælp af solen – på den udvendige side af rammen sidder der nemlig solpaneler. Er der ikke sol nok, kan gardinet heldigvis også oplades via et USB-C stik.

Takket være den magnetiske konstruktion er der ikke behov for fast montering og konstruktionen er lavet så den kan bruges i vinduer der vipper, for eksempel ovenlys. Magnetiske strimler fastgøres til vinduet og derefter monteres rammen på dem.

Demonstration af det nye Smart Frame rullegardin.

Ved hjælp af Matter kan Smart Frame kommunikere med de mest almindelige platforme som Google Home, Apple Homekit og Samsung SmartThings.

Coulisse oplyser at deres Smart Frame vil komme i handelen i årets anden halvdel. Gardinet kommer i udgaver med enten en enkelt eller to motorer; altså løsninger af typen TDBU (Top Down Bottom Up).

Prisen, derimod, er endnu ikke lyst, men billigt bliver rullegardinet næppe. Der er endnu ingen informationer om det specifikke rullegardin på deres hjemmeside, men det burde snart dukke op.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.