Fremtidens HjemTophistorie

Curbot gør dine gardiner intelligente

Curbot er en lille motordreven robot, der kan trylle dine analoge gardiner om til stemmestyrede af slagen.

Er du glad for dine gardiner, men savner at de er intelligente? Så er her en mulig løsning. Curbot 1S er en gardinmotor, der både kan styres via en app og via stemmen. Den kan forbindes til både Google Assistant og Siri. Installationen tager ikke mange minutter loves det.

Hvad skal det nu til for, tænker du muligvis? Forestil dig, at du programmerer gardinerne – eller rettere Curbot – til at trække gardinerne fra hver morgen. Eller benytter den indbygget lyssensor til at få gardinerne rullet fra, når solen står op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Om sommeren kan Curbot sørge for, at hjemmet er køligt, når du kommer hjem fra arbejde. Og om vinteren kan den lukke lyset – og varmen – ind, når solen skinner. Sensoren kan naturligvis også sørge for, at gardinerne automatisk trækkes for, hvis solen er så skarp, at den går i tv’et. Eller noget.

Curbot 1S er i øjeblikket et Kickstarter-projekt. Skaberne hævder, at den via adaptere er kompatibel med 99 procent af alle gardinstænger på markedet. De siger også, at den kun skal lades op en gang om året. Den er også forholdsvis stærk: Den kan håndtere gardiner på op til otte kilo.

Robotten fås i tre forskellige farver og kan styres både via app, fjernbetjening eller stemmen. Udover dette understøtter den også Tuya Smart Home og IFTTT, så den kan forbindes med andre intelligente dimser i hjemmet. Eksempelvis den smarte kaffemaskine, så du hverken behøver at trække gardiner fra eller lave kaffe, når du vågner op.

Både stemmestyring og integration med andre enheder kræver dog en hub, da Curbot kun kan kommunikere via Bluetooth. Hub’en sørger for, at den får hul igennem til wifi-netværket.

Curbot 1S koster det, der svarer til 520 danske kroner, hvis du støtter ideen på Kickstarter. Det er for basismodellen uden hub. Vil du have den med hub og fjernbetjening, koster robotten 716 kroner. Den sendes af sted til marts, hvis alt går efter planen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button