ElbilerTophistorie

Mazda MX-30 får tiltrængt opladnings-opdatering

Mazda har givet elbilen MX-30 sin første opdatering. Mest prominent er det, at opladningen er gået fra en- til tre-faser.

Mazda MX-30, der har to år på bagen, kommer nu i en opdateret udgave. Der er indregistreret 473 eksemplarer herhjemme, men det kunne med stor sandsynlighed have været flere, hvis det ikke var fordi bilen er blevet leveret med en 1-faset lader, der gør opladning til en langstrakt affære.

Det retter Mazda op på nu. Bilens indbyggede lader ændres fra en 1-faset til en 3-faset lader, der gør det muligt at lade med 11 kW AC i stedet for maksimalt 6,6 kW (kun 3,7 kW i Danmark). Så går det lidt hurtigere med opladning hjemme i garagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med en rækkevidde på 200 kilometer ifølge WLTP (160-ish reel rækkevidde) er MX-30 fortsat ikke en elbil til de lange træk. Mazda har desværre heller ikke øget ladekapaciteten på lynladere – den topper stadig ved de 50 kW DC.

Det tager omkrig 26 minutter at fylde batteriet fra 10-80 procent. Derefter kan man køre fra laderen med cirka 160 kilometer på batteriet. Det kan blive en lang tur til fra Sjælland til Jylland – eller omvendt.

Mazda har også opdateret den kunstige motorlyd, som akustisk skal give føreren en fornemmelse af, hvor meget motoren yder, når man accelererer. Ifølge Mazda har den nye lyd har fået en anden karakter, som harmonerer bedre med de øvrige lyde, der normalt er i kabinen under kørsel.

Med opdateringen kommer Mazda MX-30 også i tre nye farvekombinationer, ligesom der tilføjes en ny indtrækskombination.

Priserne strækker sig fra 253.000 kroner for en MX-30 Prime-Line, til 273.000 kroner for en MX-30 Makoto. Derimellem ligger MX-30 Exclusive-Line til 260.500 kroner og MX-30 Advantage til 270.100 kroner. Se mere på Mazdas hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Vores første indtryk af Mazda MX-30 fra 2020.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.